Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Angielska potega
U-Booty: VIIC (1942)
Czas misji: 1.5h
Zaloga: zawodowcy (regular)
14 VIII 1942 g 05:30
--- TLO HISTORYCZNE ---
Force Z stanowil glowna oslone lotnicza i morska konwoju Pedestal. Mysliwce startujace z pokladow lotniskowcow skutecznie utrudnialy wszelkie proby atakow lotniczych za dnia, natomiast sama obecnosc tak poteznych sil blokowala ewentualne ofensywne poczynania Regia Marina.
--- ODPRAWA ---
Nieprzyjacielski zespol zbilza sie w Waszym kierunku. Przechwycic i zadac maksymalne straty. Reggia Marina pomoze Wam w wykonaniu zadania.
UWAGA! Prosze unikac wynurzenia ze wzgldu na ryzyko crash'u gry !
Powodzenia!
PL_tes
v.1.4
21/11/2009
Woh, najlepsza misja jaka gralem. Bita 1h (godzina!) pod ciaglym ogniem bomb glebinowych. Ale musialem wk...rzyc eskorte. Pierwszy raz spotkalem sie z tak agresywna postawa. Ale udalo sie przezyc i to jest moj prywatny sukces.
Do szczescia brakuje tylko HMS Rodney na koncie. Nie wiem co sie z nim stalo, po tym jak wladowalem w niego 3 torpedy. Widze ze kolega tunioo go dobil, wiec moze podzieli sie szczegolami.
Woh, Harpe best game ever . Those nasty DD keep me under water almost 1h!. Look I made few picture record initial battle between Pasta (Italy) and Tommies (UK).
Btw. You made 1st class comment in game to this action.
W patrolu udzial wzieli:
Reaven1916 - KIA
tunioo - KIA • 1/2 Nelson Class "HMS Rodney" - 18000
---------------------------------------------------
Razem: 18000 BRT
PL_tes - SURV • Destroyer Tribal "HMS Somali" - 1850 • 1/2 Nelson Class "HMS Rodney" - 18000
Razem: 19850 BRT
U-129_von_Harpe - SURV • Dido Class "HMS Charybdis" - 5600
Razem: 5600 BRT
Były dwa Pancerniki typu Nelson, jeden dostał ok. 4 torped i popłyną dalej, nie wiem od kogo, A drugi płynący za nim dostał 2 torpedy ode mnie i od kogoś jeszcze, chyba Tes'a?, po przeładowaniu dobiłem go 5 torpedą i poszedł na dno. A więc dostał 3 torpedy ode mnie i 2 albo 3 prawdo podobnie od Tesa. Nie wiem, trudno było się połapać, tyle okrętów tam było. Więc podziel go na 1/2 albo jakiś inny wariant. chyba że ty tymi 3 torpedami uszkodziłeś tego pierwszego Nelsona co popłynął dalej. (NIE WIEM)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum