Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Surcouf podwodny krążownik z dosyć dobrej firmy Italeri
Jest w skali 1/400
Koleś nie podał wymiarów ale z wikipedii można obliczyć że
Długość wynosi około 27,5 cm
Szerokość około 1,5 cm
Ale cena jest dosyć duża
Jeżeli ORP Orzeł firmy miraż w skali 1/400 kosztuje u mnie w modelarskim 20 zł
A ten kosztuje 46 zł bez kosztów wysyłki to trochę się waham
Jak wy sądzicie?
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#2 Wysłany: 27 Listopad 2010, 03:14
modele ITELERI nigdy nie były dobre słabe wypraski i brak detali. A po za tym pomyliłeś się to Heller;p jest jeszcze gorszy od Italeri. Wiodące firmy to Dragon Tamyia i Revell
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Ostatnio zmieniony przez kołcz 27 Listopad 2010, 03:15, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#4 Wysłany: 27 Listopad 2010, 10:15
A faktycznie pomyliłem się to jest Heller, pomieszało mi się z Italeri
ale Italeri robi dobre modele pojazdów jak z okrętami jest to nie wiem bo jeszcze nie kupowałem
A tamiya jest za droga, ceny są 2 razy większe choćby od zwykłego Revella dlatego mnie to dosyć mocno odrzuca.
Może jak znajdę dobrą prace i dużo czasu to się pobawię w Tamiya modele narazie nie ma to sensu.
A druga sprawa Italeri i Heller może nie są najlepsze ale mają różnorodność modeli, Tamiya ma te najbardziej sławne np( Bismarck, Yamato) a te mają właśnie takie jak Surcouf
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#6 Wysłany: 27 Listopad 2010, 11:09
jak najbardziej tak
#8 Wysłany: 28 Listopad 2010, 18:42
daj zdjęcia jak to wygląda w środku po rozpakowaniu i poszczególne części oks?
Nie ma sprawy, zrobi się jak przyjdzie. Jakby ktoś jeszcze szukał tego modelu, to podpowiem, że na stronie przez sklep tego gościa co wystawia te aukcje jest parę złotych taniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum