Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Operacja 'Piła' ma za zadanie odcięcie drogi konwojom idącym z Islandii do Anglii. U-94 śledzi konwój idący w ciężkim sztormie. Pogoda parszywa lecz zaczyna się rozwidniać co zwiększa szanse na udany atak...
ZADANIA
Przechwyć konwój i zniszcz tyle jednostek ile się da. Nie jesteś sam. Towarzyszy Ci kilka ubootów.
Dookoła szalał sztorm. Namierzaliśmy z Kwiatkiem konwój 45 minut.
Zaczęło się podchodzenie. Syn Kwiatka pomagał tacie więc nie obyło się bez alarmu. Flary poszły w ruch. Zaatakowałem F.A.A, który mimo że łyknął 4 torpedy popłynął dalej. Zaczęła namierzać mnie korweta ale szybko posłałem ją na dno z rufówki. Tymczasem Kwiatek wyszedł z głębin i zaatakował pięknie w centralę C2. Po tym rozszalało się kolejne piekło i ja musiałem wiać. Bomby wybuchały dookoła. 30 minut kanonady. Kwiatek uderza o dno zaliczając KIA - Krzyż In Akszyn .
Ryzykując wszystko przeładowałem się na 177 metrach. Cztery torpedy posłałem w stronę T2. Poszedł na dno po pierwszej mimo to wszystkie wybuchły w celu.
Szkoda, że nikogo z PS nie było na Vento bo chętnie bym zaprosił na patrol... a no święta...
Ostatnio zmieniony przez sOnar 25 Grudzień 2010, 23:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum