POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Terytorium Wroga - patrol W.A.R.D.C
Autor Wiadomość
sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#1  Wysłany: 7 Styczeń 2011, 23:14   Terytorium Wroga - patrol W.A.R.D.C

Kod:
Terytorium Wroga

data1942.08.07 godz. 4:00
ubooty: VIIB z 1941 / załoga: weterani

ODPRAWA:

Z rozeznania wywiadu wynika, że do Liverpoolu
zbliża się jeden z namocniej chronionych konwojów...

ZADANIA:

Zadać jak największe straty wrogowi

W.A.R.D.C_sOnar
www.wardc.dbv.pl

w_wilk - HS 28552t / WS 36360t SURV
PL_Raven - HS 0t / WS 24350t ROZŁĄCZONY
PL_wolfx - HS 27443t / WS 0t SURV
W.A.R.D.C_sOnar - HS 5427t / WS 2500t KIA
Adiq246pl - HS/WS 0t KIA

Patrol jak patrol. Zaczęliśmy na 50 metrach. Po osłuchaniu się ruszyłem na powierzchnię. Po 10 minutach zaatakował mnie samolot. Spojrzałem przed siebie. Już gnały na mnie niszczyciele które sprytnie ominąłem.

Do lotniskowca nawet nie strzelałem. Raven załatwił sprawę od ręki.
W_wilk umieszcza 2 ryby w burcie krążownika - ten zaś nabiera przechyłu. Cios łaski pada z wyrzutni Wolfxa. Krążownik znika pod wodą.

Zaczynamy podchodzić do konwoju. Adik dzielnie walczy z eskortą robiąc wszelakie możliwe uniki...

Przy podchodzeniu do konwoju tracę hull do 22%. Osaczają mnie niszczyciele i fregaty. Nie oddaję skóry tanio - ubijam Cargo Streamera i dwie fregaty. Kolejny atak rozszalałego niszczyciela posyła mnie na dno.

W_wilk dobija niedopałki Troop Transportera trafionego przez Wolfixa a potem T3. Niestety Adika otacza 7 niszczycieli które w końcu dopadają biedaka. Cały patrol spędził pod wodą i spod niej nie wyszedł

Daliście radę 22 niszczycielom. Gratulacje!!! :bokser: :o

Nie wiem jak Wy ale ja się dobrze bawiłem. Mam nadzieję że misja się podobała

pozdrawiam. sOnar

Adiq 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim.

#2  Wysłany: 8 Styczeń 2011, 01:02   

3 Kwestie do sprostowania:

1. Byłem na powierzchni :P na początku i wtedy co mi się okręt wynurzył i było już u mnie po grze.

2. Konwoju nawet nie widziałem, tylko dymki.

3. 4-1 Dla mnie :|| (Wyjaśnienie, ten wynik to ilość nietrafionych/trafione nalotów DD'ków na mnie... Coś czuję że wracam do formy)

Reasumując to głównie JA zabawiałem eskortę.

Więc tak, po wynurzeniu się może minęło 10 minut gdy naglę mój ślepy Wachtowy melduje że widzi samoloty, no to ja na peryskopową, samoloty zrzuciły bomby które uszkodziły lekko stanowisko Flaka, stanowisko działa pokładowego oraz kompresor, uporałem się z tym ostatnim bo reszta i tak była niepotrzebna, kiedy zauważyłem DD płynące 3-5 km. ode mnie zmieniłem kurs na południe by wejść w konwój idealnie od prawej burty JEDNAKŻE mój okręt podwodny jakimś dziwnym trafem się lekko wynurzył... Przez co zacząłem zabawiać eskortę... Przez dobre pół godziny bawiłem się z 3 DD'kami w ciuciu babkę i kiedy słyszałem że sobie odpuściły (2-0) posłuchałem i usłyszałem że jestem gdzieś za grupą uderzeniową przed konwojem, więc pomyślałem sobie że zaatakuję konwój, z 90m. wchodzę na 40m. i nagle... PING!!!!.... 20 minut wynurzania poszło się :cenzura: ...

Potem kolejne pół godziny bawiłem się z eskortą przy dnie, z braku lepszych pomysłów na uciekanie (10m. do dna albo iść w górę) zginąłem śmiercią 4 celnych bomb głębinowych... Bywa...

Misja jak to każda sOnara po prostu mistrzowska, dawno tak fajnie nie bawiłem się z eskortą :||

PL_Reaven 
Oberfahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych

#3  Wysłany: 8 Styczeń 2011, 10:59   

Bardzo fajny i przyjemny patrol brawa dla twórcy misji. Szkoda tylko że nagła "awaria" (?) internetu spowodowała moje wywalenie bo naprawde płyneło mi sie super jeszcze raz graty dla Sonara.

PL_Renegat 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3

#4  Wysłany: 8 Styczeń 2011, 13:01   

Zaliczyliśmy kolejny fajny patrol w miłej atmosferze cóż więcej trzeba zabawa była przednia łup obfity załoga sprawdziła się w 120 % tylko kapitan musi jeszcze zdobyć więcej doświadczenia :lol i opanowania.
Adiq z pełnym poświęceniem zajął połowę eskorty i jak za dawnych czasów bawił się z nią w kotka i myszkę brawurowo unikając ataków siedmiu niszczycieli które go osaczyły reszta z nas miała czyste wejście do akcji.Na początek PL_Reaven zatapia lotniskowiec do którego również posłałem dwie torpedy jednak byłem zbyt daleko no i nim dotarły cel już zatonął....następnie PL_W_Wilk posyła torpedy do krążownika,ja również posłałem dwie z czego jedna zaliczyła trafienie jednak krążownik nabrał tylko przechyłu :| zszedł jednak po kolejnym trafieniu W_Wilka :piwko: .
Pojawił się konwój Adiq dalej walczy z eskortą,sOnar również zostaje wykryty jednak walczy i topi ,tracimy Reavena :pocieszenie:
W_Wilk i ja mamy czyste pole do popisu więc topimy kolejne jednostki po wystrzeleniu wszystkich torped oddalamy się bezpiecznie jednak tracimy walczących do końca sOnara i Adiqa.
Misja świetna dopracowana i w pełni grywalna takie patrole chciałbym pływać jak najczęściej nie ze względu na tonaż(choć to też cieszy) lecz po prostu dla świetnej zabawy w świetnym gronie i fajnej atmosferze.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi