Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#1 Wysłany: 19 Marzec 2010, 00:31 Misje w SH5
Mam pytanie odnośnie misji w SH5. Mianowicie w drugiej części zadania "blokada niemiec" mam zatopić lotniskowiec - gdzie go znaleźć? Szukam, szukam i nic
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 19 Marzec 2010, 06:40
jeżeli wszystko ci jedno jaki ma to być lotniskowiec, to w Kiel stoi taki jeden... ważne że lotniskowiec
Fox, ten dział to PYTANIA i ODPOWIEDZI - jeśli nie masz nic do powiedzenia sensownego w temacie pomocy koledze, to proszę abyś może się nie udzielał, co?
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 19 Marzec 2010, 07:41, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 19 Marzec 2010, 08:44
Ja spotkałem Gloriousa, wracając do bazy przez kanał La Manche. Zaraz jak wpłynąłem w ujście kanału zobaczyłem lotniskowca w asyście 6 niszczycieli. Wykonałem pozorowany atak, przy pustych wyrzutniach niestety - przeszedł obok mnie w odległości ok 600 m ;< .
A tak naprawdę dziady napłynęły na mnie, a ja modliłem się po cichu na peryskopowej, czy mnie wykryją czy nie .
Kliknij sobie na mapie na nazwę misji, a pojawi Ci się zaznaczony obszar do patrolowania.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#4 Wysłany: 19 Marzec 2010, 09:19
Proszę bez osobistych wycieczek w stronę innych userów.
Zwrócono już uwagę koledze na wyjątkową niestosowność jego odpowiedzi. Proszę o nieeskalowanie konfliktu.
Moderator
Jacek, wiem wiem, że wskaże mi obszar patrolu, ale pływam tam w jedną i drugą patrol już trzeci patrol. Wykonałem pierwszy etap misji, tylko nigdzie nie mogę znaleźć tego cholernego lotniskowca.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 19 Marzec 2010, 10:07, w całości zmieniany 2 razy
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 19 Marzec 2010, 09:30
Tak ja napisałem, pokręć się w okolicy wejścia do kanału La Manche, ja spotkałem tam lotniskowca - 2 razy - listopad / grudzień 1939.
I oczywiście sam osłuchujesz okolice za pomocą hydrofonu ? Czasami hydroakustyk może użyć swoich specjalnych umiejętności i wykryć wroga.
#7 Wysłany: 20 Marzec 2010, 21:54
to powinieneś co jakś czas sam osłuchać okolicę. Hydroakustyk nie zawsze usłyszy kontakt, szczególnie jak jest na granicy zasięhu nasłuchu.
Co do lotniskowca, to ja jeszcze go nie zatopiłem. Na razie chcę osłabic blokadę na północ od wysp brytyjskich.
Imię: Robert
#9 Wysłany: 23 Marzec 2010, 08:24
Zatopiłem lotniskowiec u ujścia kanału i zaliczyło mi tę część misji . Znowu nie mogę trafić na żaden okręt w rejonie blokady . Już drugi patrol i nic nie napotkałem, za to na pierwszy patrolu w rejonie blokady utopiłem ubota bo wyświetliło mi na czerwono go i dostał torpedę
Imię: seba
Ulubiona Gra: SH5+ Wolves of Stell
#10 Wysłany: 25 Marzec 2010, 15:42
Setaur napisał/a:
Zatopiłem lotniskowiec u ujścia kanału i zaliczyło mi tę część misji . Znowu nie mogę trafić na żaden okręt w rejonie blokady . Już drugi patrol i nic nie napotkałem, za to na pierwszy patrolu w rejonie blokady utopiłem ubota bo wyświetliło mi na czerwono go i dostał torpedę
U mnie ani sonarzysta ani wachtowy nie podaja zadnych komunikatow tylko czas zwalnia i wtedy wiem ze cos powinno byc w okolicy. Co do patch to niestety Setaur niestety nic nie dalo zmienienie opcji internetowych:( W ubisoftpolska tez nie znaja przyczyny. Ale za to mam fajne mody:)
Imię: tadeoxxl
#11 Wysłany: 26 Marzec 2010, 22:54
witam czytałem wasze wypowiedzi na temat misji i próbowałem zastosować się do zaleceń pływałem jak szalony u wschodnich wybrzeży angolów zatopiłem 70000 wpływam do portu kończę patrol idę do fryca po następną misję a tam kur..a jest znowu misja z wschodnim wybrzeżem co jest grane?
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#12 Wysłany: 27 Marzec 2010, 13:05
tadeoxxl napisał/a:
witam czytałem wasze wypowiedzi na temat misji i próbowałem zastosować się do zaleceń pływałem jak szalony u wschodnich wybrzeży angolów zatopiłem 70000 wpływam do portu kończę patrol idę do fryca po następną misję a tam kur..a jest znowu misja z wschodnim wybrzeżem co jest grane?
mam to samo i również ponawiam pytanie
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
A jaką macie wersje gry ? Bo ten błąd występuje na wersjach niżej niż 1.1.5.
Zainstalujcie 1.1.5 i zacznijcie kampanie raz jeszcze (bo to raptem pierwsza misja).
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#14 Wysłany: 27 Marzec 2010, 17:18
PL_Marco napisał/a:
A jaką macie wersje gry ? Bo ten błąd występuje na wersjach niżej niż 1.1.5.
Zainstalujcie 1.1.5 i zacznijcie kampanie raz jeszcze (bo to raptem pierwsza misja).
ja posiadam wersje 1.1.5 kampanie zaczynam co chwile od nowa i cały czas to samo
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: Rafał Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2007 Posty: 83 Skąd: Swinemünde
#18 Wysłany: 29 Marzec 2010, 18:47
A to nie jest tak, że trzeba ukończyć drugą część misji?
Czyli:
1. Zatapiamy 50 tyś. brt na wschodnim wybrzeżu. Wracamy do bazy(Wilhelmshaven)
2. Zatapiamy 100 tyś. brt na zachodnim wybrzeżu. Wracamy do bazy; kolejna misja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum