Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Po osłuchaniu skierowaliśmy się ku konwojowi. Podeszliśmy dość blisko aż rzucił się niszczyciel na Wolfxa. Na szczęście rzucił za nim. Pierwszym moim celem był Ore Carrier. Wolfx trafił go jako pierwszy ale to moje dwie ryby pod dno dokończyły jego los. Potem dopadłem kolejno: Granvile Freighter, Small Merchant i Light Merchant...
Po opustoszeniu wyrzutni zacząłem się zanurzać obserwując zbliżającego się do mnie niszczyciela. Na jakiś 60m trafił mnie ping a potem szybka seria. W momencie przeskoczyłem na hydrofon i osłuchałem się. Nie było czasu na romanse. Momentalnie runąłem w dół bijąc prawo 40 stopni.
Błyskawiczny unik na pełnej prędkości ocalił mojego uboota...
Pęka kompresor. Spadam na głębokość krytyczną dla IIA - 125m. Szasuję i lecę do góry. Chłopaki łatają uszkodzoną sprężarkę. Wyciszam się. Walą się kolejne oszalałe serie bomb... coraz dalej... dalej i dalej... przetrwałem - zgubiłem eskortę która odpłynęła do konwoju
Gratulacje panowie. Wszyscy przeżyli a nawet coś zatopili...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum