Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Bałtyk. Wiesz po czym ocenia się dobry produkt? Że nie pakuje się go w pomięty, zabrudzony karton z nie powiem czym na tym.
Od razu zaznaczę. To tzw. warunek konieczny, co nie znaczy wystarczający.
A tu co mnie na starcie wita?
KonwUJ powrUcic i ogólnie odprawa łamiąca wszelką polszczyznę
konwój, powrócić, itd....
Odrobina gramatyki i ortografii
Nawet tego chłamu nie otwierałem dalej, skoro na starcie wita niechlujność.
Nawet tego chłamu nie otwierałem dalej, skoro na starcie wita niechlujność.
Finek, taki ton, nie poznaje.
Tak na szybko otwieram notatnik, a tu:
Cytat:
Briefing=
podejsc pod konwuj zadac straty mozliwie najwieksze i powrucic do baz
-U-BOOT ONLY DATE 1941 MAX
Udanego patrolu wszystkim ORP_Baltyk
.... i z calym szacunkiem, ale popieram przedmowce. Ortografia, mix polsko-angielski, interpunkcja. Przykro mi Baltyk, za taka ocene, ale my trzymamy naprawde wysoki standard misji.
A tak powinien wygladac opis:
Cytat:
"Krwawy Październik"
U-Booty: IXC (1943) lub VIIC (1943) weteran
Czas misji 90-120min
22.10.1943 g 16:30 Pogoda: Średnie zachmurzenie.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Rok 1943 był okresem, kiedy szala zwycięstwa w bitwie o Atlantyk przechylała się raz w jedną raz w drugą stronę. Po ogromnych sukcesach Ubootwaffe w pierwszym półroczu, ostatecznie drugie półrocze należało do Aliantów.
--- ODPRAWA ---
Kolejny konwój zbliża się ku Waszym pozycjom kursem na E. Jeden z naszych okrętów zameldował o zauważeniu grupy eskortowej z lotniskowcem eskortowym w składzie. Uważajcie zatem na samoloty wroga. Pogoda nam sprzyja.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum