POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
SH5 - wyrzuca do pulpitu
Autor Wiadomość
mlody02 

Kraj:
poland

Imię: mlody02

#1  Wysłany: 4 Styczeń 2011, 00:16   SH5 - wyrzuca do pulpitu

Na wstępie chciałem sie przywitać.

Problem polega na tym iż wywala mnie do pulpitu z gry. Najczęściej jest to przy kampani tzn podczas wczytywania gry. Gre kupiłem w dniu premiery i grałem początkowo na Win XP.
To jest email do Ubisoftu:

Witam

Problem polega na tym iż dość często z gry wyrzuca mnie do pulpitu. Nie ma żadnych informacji ani ostrzeżeń.
Najczęściej zdarza sie przy próbie wgraniu save-a, czyli wczytywaniu. Gra sie uruchamia, załóżmy że zaczynam kampanie lub zakładam serwer na multiplayer i w momencie przejścia gry z trybu ładowania do właściwej rozgrywki gra wyskakuje na pulpit.
Dodam że zauważyłem że dzieje sie to po patchu 1,05.
Jak sie uda grać to cały dzień mogę grać, zapisuje mi gre online, czekam na cały proces zapisywania po wyjściu z gry i zamykam system, na drugi dzień wszystkie save jakby są zepsute i podczas wgrania gra wychodzi do pulpitu. Jak sie uda wgrać to i tak nie ma grania bo często jest tak że na mapie nie ma żadnych opisów(znikają) a każdy członek załogi ma napis że est ranny i nie ma żadnych opcji żeby wybrać, poprostu pusta tabelka z opisem "ranny" :)
Wczoraj grałem normalnie a dzisiaj już sie nie da. Czasem pomaga odinstalowanie i zainstalowanie ponownie gry.

Więc kazali mi robić różne rzeczy ale to nie pomogło. Co mam zrobić, bo UBI już sobie nie daje rady.

pozdr

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#2  Wysłany: 4 Styczeń 2011, 15:18   

Na początek, zaktualizuj grę (lub sprawdź czy się nie zaktualizowała sama, bo powinna)
do najnowszej wersji, Czyli bodaj 1.2

Aha żeby była jasność, wyrzuca Cię do pulpitu i niema po tym żadnego komunikatu,
czy też miałeś na myśli że wyrzuca do pulpitu bez żadnego komunikatu przed wyrzuceniem.

Ale plątanina :||

PL_Reaven 
Oberfahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych

#3  Wysłany: 6 Styczeń 2011, 10:37   

PL_Marco napisał/a:
Na początek, zaktualizuj grę (lub sprawdź czy się nie zaktualizowała sama, bo powinna)
do najnowszej wersji, Czyli bodaj 1.2

Aha żeby była jasność, wyrzuca Cię do pulpitu i niema po tym żadnego komunikatu,
czy też miałeś na myśli że wyrzuca do pulpitu bez żadnego komunikatu przed wyrzuceniem.

Ale plątanina :||

hahaha Marco czy ty sam rozumiesz co napisałeś ? haha

Czy nie instalowałeś jakiś modów ? Bo to może być podstawowa przyczyną takiego wywalania do pulpitu.

mlody02 

Kraj:
poland

#4  Wysłany: 11 Styczeń 2011, 19:27   

Nie, nie instalowałem modów.
Na poczatku miałem Win XP, wszystko było ok aż do aktualizacji. Po aktualizacji podczas wczytywania save-ów pojawił sie problem. Następnie zaczęło sie coraz częstsze wywalanie do pulpitu.
Nie ma żadnych informacji ani komunikatów, trochę dużej sie wczytuję gra przed wywaleniem.

dział techniczny rozkłada ręce i nie potrafi mi pomóc. Potem pomyślałem że to może wina nieorginalnego Win XP, więc zakupiłem Win 7 w sklepie...zrobiłem na nowo system, bez zbędnych programów, instaluje a tu jeszcze gorzej.

Po instalacji jest ekran pokazujący zgodność gry z sprzętem i wszysto jest na zielono.

pisze ponieważ czasami sie zdarza że "fachowcy z ubi" mogą sie mylić a ludzie na forach siedzą w tym bardziej niż kolesie w pracy gdzie muszą siedzieć za biurkiem...

pozdr

wilkud 

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 11 Styczeń 2011, 22:43   

ja też tak mam że na starym kompie który nawet nie spełnia minimalnych wymagań i win xp gierka mi odpala (nie da się grać bo klatkuje strasznie ale intro jest) a na nowym kompie i win 7 wyskakuje błąd przy uruchomieniu i nie mogę nawet dojść do miejsca gdzie się wpisuje serial

kołcz 
Leutnant zur See

Kraj:
germany

Imię: Timo Hallmann

#6  Wysłany: 13 Styczeń 2011, 01:33   

mam ten sam problem wywala mnie do pulpitu po zainstalowaniu news uis tdc 6.3.0 z wcześniejszymi wersjami nie milem takiego problemu a i jeszcze interejs zmienia się na angielski :schock przy pierwszym włączeniu i później wywala w trakcie wczytywani misji po wywaleniu podczas uruchamiania gry już wywala bez żadnego komunikatu i muszę robić reinstalke...

mlody02 

Kraj:
poland

#7  Wysłany: 13 Styczeń 2011, 17:21   

Cytat:
news uis tdc 6.3.0

a co to jest? ja mam czystą wersję gry.

Cytat:
ja też tak mam że na starym kompie który nawet nie spełnia minimalnych wymagań i win xp gierka mi odpala (nie da się grać bo klatkuje strasznie ale intro jest) a na nowym kompie i win 7 wyskakuje błąd przy uruchomieniu i nie mogę nawet dojść do miejsca gdzie się wpisuje serial

u mnie jest zupełnie inny problem. U mnie spełnia wszystkie wymagania i z instalacją nie ma nic wspólnego.

PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral

Kraj:
poland

Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#8  Wysłany: 13 Styczeń 2011, 18:37   

mlody02 napisał/a:
Cytat:
news uis tdc 6.3.0

a co to jest? ja mam czystą wersję gry.

:google:

http://forum.polishseamen.pl/viewtopic.php?t=7254
ściana i tak zawsze swoje wie"

furzyk 

Kraj:
poland

Imię: Misiek

#9  Wysłany: 27 Luty 2011, 17:33   

Mam to samo - najczesciej po wczytaniu save kiedy jestem po storpedowaniu Ark Royal w jednym z portow na poludniu Anglii. Po prostu wychodzi do windowsa (7) bez zadnego komunikatu. Wersje gry mam 1.2.0 - z modami czy bez w tym samym miejscu mnie wywala. Czlowiek kupuje oryginal i takie buraki, ze grac sie nie da.

Hoth 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Elek

#10  Wysłany: 30 Marzec 2011, 18:33   

To i ja przyłącze się do chóru. U mnie jest podobnie, ale odwrotnie. :8)
Gra wywala się do pulpitu, ale po zgraniu stanu gry. Po wciśnięciu „save” stan gry się zapisuje, ale bez żadnego komunikatu gra zamyka się. Trzeba ponownie uruchomić grę wczytać zapis i można dalej kontynuować. Niestety jest to bardzo uciążliwe i postanowiłem z tym powalczyć. Usunąłem wszystkie mody jednak to nie dało żadnego rezultatu a nawet jest gorzej, bo nie można rozpocząć nawet nowej kampanii.
Myślę, że przyczyna tego tkwi w modach, które mogły spowodować uszkodzenie plików.
Pomęczę się jeszcze trochę, bo żal mi kampanii (zaczynam ją już chyba czwarty raz), ale zapewne pomoże chyba jedynie tylko reinstalacja gry.

Odpowiedz do tematu