Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
W temacie TDC - nie spotkałem się jeszcze z takim problemem. Jeśli masz zainstalowany mod TMO 2.0 to znaczy, że posiadasz dodatek U-Boat Missions. Ten dodatek daje możliwość walki po stronie Niemiec, a więc z całym dobrodziejstwem jakie daje nam korzystanie z U-Boot`ów.
Co masz na myśli pisząc o braku "mapy taktycznej"? W sumie to podstawowe narzędzie podczas patroli więc jeśli nie masz mapy to jak w ogóle odpaliłeś grę ?
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Przemek
#3 Wysłany: 10 Maj 2011, 16:02
Tak mam dodatek uboat missions a prawda jest taka , że aktywowałem mod TriggerMaru_Overhaul_2 i tam gdzie w oryginalnej wersji jest ikona mapy taktycznej i widać kalkulator torpedowy po włączeniu moda nie ma go tam tj. nie ma tej ikony w dolnym pasku.
Przez co i nie ma TDC.
Załączam screny.
Możecie mi poradzić jak to naprawić a może jest mod na tdc dla ubota?.
1.JPG
Plik ściągnięto 11 raz(y) 107.42 KB
2.JPG
Plik ściągnięto 17 raz(y) 119.04 KB
Ostatnio zmieniony przez Przemek115 10 Maj 2011, 16:15, w całości zmieniany 1 raz
Hm, w tej chwili nie mam mozliwości by Ci to dokładnie sprawdzić. Będę wieczorem na Vento i wtedy mogę spróbować Ci pomóc.
Jeśli dobrze rozumiem - nie masz możliwości przejśc do stanowiska peryskopu tak? To dziwne, bo na screenie widzę pełen komplet ikon. A co ze skrótem klawiszowym F3? Czy będąc na wynurzeniu, na mostku i używając klawisza U (UZO) nadal nie masz charakterystycznego panelu sterowania torpedami?
Czy możesz przesłać screena po tym, jak wciśniesz będąc na okręcie klawisz F3 oraz na mostku "U"?
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Przemek
#5 Wysłany: 10 Maj 2011, 16:36
Właśnie o to chodzi, że ze stanowiska peryskopu jednej brakuje ikony z mapą taktyczną i TDC.
Mogę wszystko przejść do stanowiska peryskopu itd.…
Nie mam tylko tej jednej ikonki i kalkulatora torpedowego TDC.
1.JPG
Plik ściągnięto 15 raz(y) 144.67 KB
2.JPG
Plik ściągnięto 9 raz(y) 157.75 KB
Ostatnio zmieniony przez Przemek115 10 Maj 2011, 16:41, w całości zmieniany 2 razy
Rozumiem, że mapą taktyczną nazywasz mapę na której możesz ustawiać parametry biegu torpedy? Standardowo w TMO znajduje się ona pod klawiszem F6, a ikona jej znajduje się w menu nawigacji, druga od lewej (patrz screen)
SH4Img@2011-05-10_20.42.15_419.jpg Druga ikona od lewej (podświetlona) w menu nawigacji
Plik ściągnięto 19 raz(y) 612.35 KB
KIA KIA KIA KIA KIA
Na Naszym Forum znajdziesz wszystkie niezbędne informacje - tak więc polecam stare biblijne stwierdzenie: szukajcie a znajdziecie
W poniższym linku znajdziesz film instruktażowy Naszego Profesora SHIV, imć PL_Pasterza:
http://forum.polishseamen.pl/viewtopic.php?t=4661
Link ten wyjaśnia podstawowe zasady prowadzenia ataku torpedowego na amerykańskich subach.
Jeśli chodzi o sposób zbierania namiarów w przypadku niemieckiego U-Boota obszerne i drobiazgowe wyjaśnienia jak i instrukcje znajdziesz w dziale Silent Hunter III.
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum