Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: SH3, SH4, S.T.A.L.K.E.R, Mass Effect 1, 2 , GTAIV Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 17 Cze 2009 Posty: 182 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 26 Styczeń 2010, 20:03 Mass Effect 2
Chłopaki żeby odpocząć troszkę od naszego "sztandarowego" tematu SH5 zachęcam do pogrania w Mass Effect 2 (klimaty SF . Gra ukazuje się w ten piątek (29.01).
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#4 Wysłany: 24 Luty 2010, 18:57
Przeszedłem całą : D
35H mi to zajęło ze wszystkimi zadaniami pobocznymi. Ale udało się!I na koncu mi nikt nie zginął Teraz czekać na Mass Effect 3 i importujemy savy i jedziemy dalej
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#7 Wysłany: 24 Luty 2010, 21:11
oj, MS 2 można przechodzić razy kilka. Fabuła jest świetna i co najważniejsze bardzo rozległa, wielowątkowa. Zakończeń jest dużo i będą miały duży wpływ na część kolejną. Jest to pewnego rodzaju przełom w takich grach. Ogólnie Bioware zawsze wypuszcza świetne produkty - Baldurs Gate, MS, MS2, KOTOR, Dragon Age...
hehe - jak dawno nie słyszałęm słowa SilentHunter... hmmm - w najbliższym czasie chyba do niego nie wrócę.
Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 24 Luty 2010, 21:13, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#8 Wysłany: 25 Luty 2010, 08:55
no niestety na potęgę BioWare jest niewyobrażalna w RPG choć mi się wydaje że Dragon Age jak na ich możliwości był dość słaby jak dla mnie w porównaniu z NWN a MS... jakoś nie chce mi się podchodzić do tego tytułu choć sam nie wiem czemu, jakoś połączenia RPG i kosmosu mnie nie kręcą no chyba że to Star Wars.
Jak dobrze pamiętam chyba każdą grę BioWare'u dało się przejść kilka razy.
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#10 Wysłany: 25 Luty 2010, 16:09
zapomniałem już o tych ograniczeniach edycji postu no cóż...
http://www.youtube.com/watch?v=QNUxU4FX2ok
mała prezentacja postaci. muszę spróbować przejść tę grę z angielskimi głosami (polski dubbling jest ok, ale orginalny wydaje się lepszy i bardziej klimatyczny)
#11 Wysłany: 28 Luty 2010, 23:49
przeklęta edycja! a raczej jej brak... po co mam tworzyć 3 posty, jak mogę jeden?
nieważne. opiszę krótko nowy system ekwipunku w ME2.
zapewne wielu z was w ME1, męczył system ekwipunku, którego po pewnym czasie robiło się tak dużo, że było trzeba go ręcznie, mozolnie sprzedawać, lub zamieniać na Omni-żel. (limit 150 przedmiotów). Do tego pancerze różniły się tylko kolorem, no i czasem rozmiarem.
teraz nadchodzi krytykowany przez RPGowców, nowy system ekwipunku ME2!
Teraz nie zbieramy już setek sztuk broni i dziesiątek pancerzy. Pancerz w standarcie jest jeden (N7) +zakupione jako DLC (za realną kasę). Jest jeden, ale! Możemy go dowolnie malować na wszelkie kolory, dodawać różne wzorki itp. Możemy (po zakupieniu w sklepach na większych planetach) - modyfikować pancerz różnymi gadżetami (naramieninki, hełmy, rękawice...) W rezultacie jest lepiej niż w ME1. Na dole zamieszczam obrazek z jednym z ciekawszych hełmów (daje +10% do negocjacji - ma moulator mowy).
Teraz broń, której w ME2 jest zaledwie kilka egzemplarzy. Tak średnio 2-3 na jedną klasę broni. Co ciekawe nie ma żadnych cyferek. Sami musimy zdecydować, który egzemplarz najlepiej nam leży w dłoni. Ulepszanie? Tak, jest taka opcja i jest to lepsze niż w ME1 - znowu Teraz kupujemy projekty badawcze w sklepach, lub znajdujemy je podczas gry, a potem po prostu realizujemy je (do tego potrzebne są surowce).
Jest naprawdę ok. Gorąco polecam/
#12 Wysłany: 3 Marzec 2010, 17:17
i tak ma wyglądać patch! 5 nowych misji i nowy pojazd (Hammerhead) - za darmo (o dziwo)
Cytat:
Download the Firewalker pack and gain access to 5 new missions featuring the Hammerhead. The Hammerhead is a heavy assault vehicle that hovers over the battlefield at up to 120 kilometers per hour and features a guided missile system ensuring accuracy even during aggressive maneuvering. Coming late March, free to all Cerberus Network members!
Cytat:
Firewalker Pack
2010.02.25 | Posted by Nickmo
The Hammerhead assault vehicle is coming to the Cerberus Network in late March!
Free to all Cerberus Network members, the Firewalker pack includes 5 all new missions featuring the Hammerhead. Hovering over the battlefield at up to 120 kilometeres per hour, the Hammerhead also boasts a guided missile system ensuring accuracy even during aggressive maneuvering.
Additionally we will be revealing a new heavy weapon available to all Cerberus Network members very soon. Stay tuned for more info on this new addition to the Mass Effect 2 arsenal, coming this month!
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#14 Wysłany: 3 Marzec 2010, 18:44
Ja zacząłem się histerycznie śmiać jak weszłem do damskiej toalety i w tym momemcie EDI się odezwał .
PS. Pójdz do CIB i stań przy Jokerze, nie rozpoczynaj dialogu tylko stój obok niego, w pewnym momencie pójdą dźwięki jęcznia kobiety a Joker powie "Przepraszam, to miało iść na słuchawki"
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
#17 Wysłany: 4 Marzec 2010, 20:55
Klub zaświaty, najbardziej podobało mi sie jak przy wejściu taki typ stoi w tym tuneli i szuka zaczepki, i jak sie ma odpowiednio dużo Egoizmu to można go nieźle nastraszyć
Ew. dobrą sceną jest jak ten kosmita (nie pamietam nazwy jego rasy) próbuje nas otruć w barze : )
#18 Wysłany: 4 Marzec 2010, 21:39
dałem tu tego screena. jest to Batarianin (4 oczy). Wyjścia są 2. albo każemy mu wypić jewgo własnego drinka, albo podburzamy przeciwko niemu klientów efekt zawsze jest ten sam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum