POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Patrol nr 23 "Czarny Łabędz"
Autor Wiadomość
janko175 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Janek

#1  Wysłany: 12 Listopad 2011, 09:25   Patrol nr 23 "Czarny Łabędz"

Godzina losowania: 20:00
Start serwera: 11/11/2011; godz: 20:06

Cytat:
"Czarny Labedz"
U-BOOTY: VIIB (1940) CZAS MISJI: 2 godz
30/04/1941 g. 19:00
POGODA: calkowite zachmurzenie, lagodny wiatr

"Czarny Labedz" czyli "Black Swan"...

---ODPRAWA---
Do brzegow Krolestwa Brytyjskiego zbliza sie kolejny konwoj, w sklad wchodzi przynajmniej jeden duzy okret wojenny.

-------------
Kamil

W patrolu udzial wzieli:

PLtes - SURV
Revenge Class "HMS Resolution" - 28 000
Cargo Steamer "Alice" - 5 436
Medium Cargo "United" - 5 044
---------------------------------------------------
Razem: 38 480 BRT

janko175 - SURV
C Class Destroyer "HMS Cygnet" - 1 375
Large Cargo "Stork" - 8 907
Empire-type Freighter "Nestor" - 6 950
Destroyer V&W "HMS Verdun" - 1 188
Troop Transport "Dale" - 8 159
---------------------------------------------------
Razem: 26 579 BRT

SylwesterF. - SURV
Zestrzelony "Szalony pilot" :8) - bezcenny

Misja w sam raz dla początkujących i średnio zaawansowanych . Pogodnego wieczoru o 19:00 czasu lokalnego wyruszyliśy na łowy . Pogoda sprzyjała ,widoczność doskonała ,morze bez zadnej fali ... Wkrótce na horyzoncie pojawiają się piersze dymy . Jak zwykle na przedzie eskortowce . W czasie podejścia kpt Sylwester F strąca samolot rozpoznania .Pilot jednak chyba zdążł podać jego pozycję ,bo przez większą część patrolu uciekał przed eskortą . Ja zaś po oczyszczeniu drogi do konwoju ( zatopienie eskortowca ) spokojnie czekałem na nadpływające statki handlowe . Dwie kolumny ja w środku . Ktoś trafia w pierszy statek w środkowej kolunmie i jak to często bywa cały konwój zaczął wykonywać nieskoordynowane manewry . W sród handlowców ukrył się rónież pancernik ,którego kpt Tes posłał na dno :piwko: Ja spokojnie topiłem wszystko co weszło pod wyrzytnie . Dopiero po ok 1,5 godz zostałem wykryty . DD zaatakował mnie od tyłu , torpeda rufowa nie trafia ,Cała na przód , ster 30 w prawo , eksdplozje bomb uff żyjemy . Maszyny stop ,preryskop w góre , DD na 350 ,zawraca , Zalać torpedy nr 3 i 4. Nr 3 PALL ,poszła , trafiernie ,ale nie tonie , czakamy ,rozlega się ping ,ping .... .Nr 4 PALL ,poszła ,trafienie . To były 2 najbardziej ekscytujące chwile w tym patrolu :juppi: gdybym go nie zatopił to różnie by się to mogło skończyć . Ostatnie dwie torpedy posyłam do troopa i spokojnie oddala się z miejsca ataku .

SH3Img@11-11-2011Ranking.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 98.28 KB

SH3Img@11-11-2011Szczegółowe.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 73.95 KB

SH3Img@11-11-2011 Niezaliczony Arrow.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 41.62 KB

PL_Hrothgar 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Sylwester

#2  Wysłany: 12 Listopad 2011, 09:57   

Płynąłem sobie na powierzchni gdy zobaczyłem popierdującego Warlusa. Dopiero po zestrzeleniu okazuje się że prowadził go Szalonooki Moody :D Od razu obsadziłem działko pelot- na szczęście singlowe treningi działkami nie poszły na marne- już 10 pocisk zniszczył wrogi samolot, który chciał mnie zbombardować. Pilot nie zdążył chyba podać mojego namiaru- wychwycili mnie raczej Asdikiem- w pewnym momencie usłyszałem na 13 metrach ping ping ping i zobaczyłem szarżującego niszczyciela- nur w 20 metrów ocalił mi skórę, jedynie działka pelot trochę oberwały. Potem próbowałem odpalić torpedy ale usłyszałem na hydro że niszczyciele ku mnie bieżają- oceniłem pod koniec że z 5 ich wszystkich próbowało mnie ubić. No to nur- 30 metrów. 60. 90. 120 , wreszcie 170. Na niej przeczekałem kwadrans i powolutku próbowałem się wynurzyć. Ale na 80 znowu pingi, wybuchy blisko mnie i znowu nur w czerń oceanu pode mną. Nity jęczały bo rzucali bomby niedaleko mnie cały czas. No i na 170 metrów dotrwałem do końca czasu- z resztką powietrza i prądu z powodu manewrów.

Jedyna fotka- płonące na powierzchni resztki "szalonego pilota" .

To polski admirał, co z Szwedem się bił.

PL_tes 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Marcin

#3  Wysłany: 12 Listopad 2011, 13:01   

Misja pozorow. Pozornie latwa, piekna i przyjemna, ale chwila nie uwagi i moznabylo stac sie karma dla rybek.

Sceneria na zewnatrz rozpieszczala. Nie ma to jak widok ksiezyca, po udanym ataku na konwoj.

Nie moglo tez zabraknac tradycyjnej fajeczki.

Ostatnio zmieniony przez PL_tes 12 Listopad 2011, 13:02, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu