Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 15 Listopad 2011, 22:06 Patrol nr 27 - "Śmierć na rzece"
Patrol nr 27 - "Smierc na rzece"
Godzina losowania: 20:52
Start serwera: , godz: 20:12
Cytat:
"Śmierć na Rzece"
U-Booty: IXC (1943) zawodowiec, Czas misji 1,5 - 2h
24 VI 1943 g 03:30 Pogoda: Średnie zachmurzenie. Spodziewane opady.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Rzeka św. Wawrzyńca, zaplecze Kanady, stanowiło miejsce, gdzie gromadziły się statki zanim wyruszyły w drogę do Wielkiej Brytanii. Pierwszym okrętem, który zaatakował w tym rejonie był U-553, który zatopił brytyjski frachtowiec Nicoyaat.
--- ODPRAWA ---
Wpłyńcie w górę rzeki św. Wawrzyńca i zaatakujcie gromadzące się tam statki. Wykorzystajcie element zaskoczenia i zadajcie, jak największe straty.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
Próba zatopienia Latarnika ogniem artyleryjskim zakończyła się niepowodzeniem z uwagi na szybko rosnącą odległość między mną a nim.
Wejście do konwoju ułatwił głuchy jak pień Trident, ale to już nie jego zmartwienie, ponieważ zatopiłem go w momencie gdy już schodził mi z celownika.
Eskorta w tym konwoju nie porywa skutecznością i nie szuka przyczyny zatapiania statków.
Dzięki za wspólne chwile na morzu.
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Ostatnio zmieniony przez ORP Sęp 15 Listopad 2011, 22:12, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marcin
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Wrz 2010 Posty: 141 Skąd: Szczecin
#2 Wysłany: 16 Listopad 2011, 17:58
Po raz drugi wywaliło mnie dalej od konwoju, który pewnie tym razem skręcił w prawo. Strzelać zacząłem późno. Najpierw Cargo Steamer, po jednej się tylko zapalił i zakopcił cała okolicę. Inne statki były daleko, nie próbowałem; nie było sensu. Jeszcze tylko Cam-ship mi wyszedł dość ładnie, obie rybki weszły idealnie tylko co z tego ? Nawet tego nie poczuł. Po kilku sek. czyjaś torpeda jeszcze w niego uderzyła. Mną się pod koniec zainteresował Fleczer pozbawiając mnie większości integry. Potem mi się chyba coś gra popsuła bo on ogłuchł, a mnie się przestały otwierać wyrzutnie. Także patrol miałem lipny, ale przynajmniej żywy. Gratulacje dla Sępa i dzięki za rejs.
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#4 Wysłany: 16 Listopad 2011, 19:23
ORP Sęp napisał/a:
CAM-Ship ? Pytałem o podziały wczoraj i nie słyszałem życzeń. Dogadaj się z Wolfxem.
Mi akurat nie zależy możecie go zapisać PL_supertux,skąd niby mogłem wiedzieć czy ktoś do niego strzelił ja widziałem normalnie płynącą jednostkę ani dymił ani nic co by wskazywało że był atakowany, co innego to Cargo streamer który płonął posłałem mu rybkę ale dziad odpłynął..... więc róbta co chceta
Imię: Marcin
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Wrz 2010 Posty: 141 Skąd: Szczecin
#5 Wysłany: 16 Listopad 2011, 20:25
ORP Sęp napisał/a:
CAM-Ship ? Pytałem o podziały wczoraj i nie słyszałem życzeń. Dogadaj się z Wolfxem.
Sęp. Ja się nie muszę dogadywać z Wolfxem bo od kiedy należę do klanu PolishSeamen doskonale się z nim rozumiem, nawet bez słów. Tak samo z pozostałymi chłopakami. Ciebie natomiast w ogóle nie rozumiem. A życzenie mam tylko jedno, do ciebie: nie wprowadzaj sztucznego zamętu.
I proszę mi nic nie dopisywać. Gdybym miał jakieś "ale", powiedziałbym o tym wczoraj tak jak o to prosiłeś.
W moim pytaniu nie ma żadnych zamętów ani innych osadów, często nie widzę co się w grze dzieje i często nie słyszę wyraźnie współgraczy na wento. Czytam potem posty...
Ja zaś nie rozumiem Twojej postawy wobec mnie, nie miałem zamiaru burzyć Twojej spokojności.
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum