Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: k
Ulubiona Gra: silen hunter
#1 Wysłany: 13 Kwiecień 2010, 19:17 SONAR
Witam.
Mam pytanie.
Wiem, że obsługując sonar można zlecić marynarzowi, aby śledził najblizszy kontakt,
ale czy da się zrobić, aby marynarz śledził kontakt wskazany przeze mnie?
Jak to zrobić?
Imię: Rafal Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sty 2012 Posty: 28 Skąd: Warszawa
#3 Wysłany: 28 Styczeń 2012, 10:49
Może ktoś z wilków morskich wytłumaczyć jak ręcznie na nasłuchu za pomocą hydrofonu , nie korzystając z namiarów głuchego i błędnie podającego informację sonarzysty , określić samemu odlegość od celu i mamiar wykrytego statku .
Kieruję podziałkę hydrofonu na na słyszalny cel i zapala się zielona lampka no i co dalej ...jak operować tym czymś z lewej strony hydrofonu, dodam jeszcze że jak naciśnę tą wajchę na tej tarczy odbija się jakieś echo i co po tym okreslać odległość czy namiar ,za każdym razem muszę naciskac tą wajchę na tej tarczy przy określaniu namiaru i odległości ??
Jeśli ktoś wie o co mi chodzi prosiłbym o wytłumaczenie i przybliżenie kolejności tych działań .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum