Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Kociol Czarownic"
U-BOOTY: VIIB (1939) - Rekruci
CZAS MISJI: 2 godz.
11/11/1940 - Godzina 06:00
Ataki niemieckich okretow podwodnych wokol wysp brytyjskich z miesiaca na miesiac stawaly sie coraz smielsze, a niedoskonaly jeszcze system konwojowania i niedostatek okretow eskorty dodatkowo zachecal kapitanow U-Bootow...
---ODPRAWA---
Musimy zaciskac petle na szyji Anglikow, odciecie ich od dostaw waznych surowcow zmusi w szybkim czasie do kapitulacji. Uwazajcie jednak, na tych wodach ruch stakow jest bardzo nasilony i nie chodzi tu tylko o statki wroga, ale o jednostki panstw neutralnych.
Fajna misja, nietypowa, pozwałała na dużą swobodę. Kontaktów na hydro do wyboru, do koloru. Obrałem kurs na wschód. Tak po około pół godzinie, pierwsze dymy. Zejście na peryskopową. Trochę zeszło mi na zajmowaniu dogodnej pozycji. Cele do ataku nieduże, ale są. Ostatnią ofiarą był Large Merchant, błędnie rozpoznany przeze mnie jako Medium. Udało się go zastopować, no i musiałem dobijać. W tym czasie moimi działaniami zainteresowała się korweta. Tradycyjnie zamiast sobie odpuścić i odejść w głębiny, zachciało mi się z nią zmierzyć. A siódemka to nie dwójka. Przetrwałem jeden przejazd po kiosku i dwa ataki. A trzeciego już nie. Załogę coś miałem dopiero co zrekrutowaną. W wyrzutniach przeciąg, zabrakło mi jakichś trzech minut. I już. I tak było fajnie. Dzięki kpt. Lutjensowi nie byłem sam, chociaż zagadać było do kogo. Nie cierpię pływać samemu. Każdy coś zatopił i tak coś czuję, że jak poprawimiy jeszcze przeżywalność to nie będzie na nas mocnych. Wasze zdrowie, Panowie.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#2 Wysłany: 16 Kwiecień 2012, 17:37
Screen mówi sam za siebie XD
W taranowaniu U-boot VIIB vs Flower class 1:1
1.JPG
Plik ściągnięto 22 raz(y) 33.63 KB
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Heh, nie - tutaj przymierzyłem według starej szkoły Że tak się wyrażę "zgodnie z procedurą". Szkoda, że nie widziałem jak przestrzeliłem pierwszą salwę dwóch torped. Posłałem bliźniaki w kierunku Large Cargo - dziwne, bo nastawy były podobne a z obserwacji wyglądało to tak, jakby dwie łajby szły łeb w łeb.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum