Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: grzegorz
#1 Wysłany: 12 Lipiec 2012, 14:23 pytanie !
Witam Każdy chyba spotkał się z tak zwanymi statkami duchami które pokazują zbliżoną pozycję (kolor czerwony który zanika z biegiem czasu) i teraz moje pytanie : Czy istnieje jakiś mod który zamieniłby te duszki w meldunki radiowe ? bo czasami jest tak ,że duszek jest blisko a w radio ani mru mru. Jak myślicie ma to sens to co mówię czy nie za bardzo? pozdrawiam
#3 Wysłany: 12 Lipiec 2012, 20:50
dzięki za odzew jak mogę poznać dokładną pozycję takiej jednostki ?,niektóre dokładne pozycje oblicza nawigator i myślałem,że to są te które są przekazywane drogą radiową czy jak to jest bo zgłupiałem prawdę mówiąc:)
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#4 Wysłany: 12 Lipiec 2012, 21:11
Nie da się. Możesz próbować przechwycić jednostkę bazując na szacunkowym kursie.
Jeżeli jesteś dość oddalony a prędkość jednostki jest wysoka masz - szczerze mówiąc - małe szanse. Ciekawsze są grupy uderzeniowe (szybkie) i konwoje, warte przechwycenia.
#5 Wysłany: 13 Lipiec 2012, 09:34
trochę się zasmuciłem mam ostatnie pytanie : jak nawigator oblicza tą pozycję ,jest jakieś specjalne polecenie?,czy robi to tylko do jakiejś odległości? dane od niego są dość precyzyjne (odległość w km, dokładny kurs, namiar,tylko prędkość nie jest w węzłach ) wtedy można szaleć:) pozdrawiam
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#6 Wysłany: 13 Lipiec 2012, 16:28
Namiary jak i prędkość są szacunkowe (wolno to prędkość zdaje się poniżej 10kt). Odległość nie ma znaczenia - w ten sposób gra symuluje aktywność wrogich flot i rozpoznanie prowadzone przez własne (sojusznicze) siły.
Jeśli jesteś blisko możesz spróbować przechwycić cel. W sumie to bardzo fajna opcja - sam podejmujesz decyzję o próbie ataku, sam poszukujesz aktualnej pozycji celu i atakujesz o dogodnej dla siebie porze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum