Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: seria Wing Commander (wielki fan), Silent Hunter III, seria Hitman, Fallouty Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 73 Skąd: ze Śląska
"Bój pod Grecją"
U-BOOTY: VIIC (1941) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 1 - 1,5 godz.
24/03/1942 - Godzina 00:00
Tło historyczne: <fikcyjne>
W marcu 1942 roku sytuacja na Morzu Śródziemnym zaczęła coraz bardziej przechylać się na stronę brytyjską. Brytyjczycy, zachęceni powodzeniem Operacji Rubble (transport łożysk tocznych ze Szwecji) postanowili zorganizować taką samą akcję w Grecji. Cała operacja szła dobrze, do czasu, gdy uciekające statki zostały zauważone przez wypływającego z Salamis U-Boota i zatopione. Eskorta, nie doczekawszy się greckich jednostek, zawróciła do bazy.
Odprawa:
Nasz zwiad lotniczy wykrył w pobliżu Grecji brytyjską grupę uderzeniową. Prawdopodobnie oczekiwali na przechwycone greckie jednostki, które próbowały uciec z portów greckich.
Wszystkie okoliczne okręty mają udać się w ten rejon, celem przechwycenia wrogich sił.
Blisko północy U-47 wykrył grupę, ale nie był w stanie zaatakować.
<misja oparta na kampanii Single-player>
PL_CMDR Blue R
W patrolu udział wzięli:
c0de - SURV
Lütjens - KIA
Oyama - KIA
PL_CMDR Blue R - KIA
Patrol masakra.
Na początku posłałem 2 torpedy do lotniskowca, ale zabrakło gazu w torpedach i przed celem poszły w dół
Później uciekałem DD-kom na 220 m głębokości
Nie dawały mi spokoju, cały czas mnie gnębiły.
Pod koniec jakiś DD-ek full paczke posłał jak szalony, ale przeżyłem patrol
wyniki.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 55.37 KB
_________________ Zwał się John C. Butler a był naprawdę podłym draniem
Ilekroć próbowałem poczęstować go cygarem
On stanowczo odmawiał
Fundując mi soczystego jeża prosto w twarz
Udany patrol to taki w którym c0de zatapia 4 DD-eki
Podchodzę do grupy uderzeniowej... Zanurzyłem się za późno i ostrzelali mnie... Wystrzeliłem salwę, ale spudłowałem. Niszczyciele zagoniły mnie pod wodę i polski Hunt mnie zatopił.
W tym czasie salwa Oyamy uszkodziła HMS Nelsona.... Niestety, reszta torped minęła cel... A potem dorwał go Hunt (Polski).
W drugiej fali atakowali C0de i Luciak... Luciak uszkodził FIJI, a torpedy c0de.... wygasły na kilkanaście metrów przed Illustriusem. Luciaka dorwał.... HUNT! Ten sam co mnie i Oyamę... Szczęśliwie c0de, choć ścigany uciekł.
Efekt ataku.
Utracono 3 U-Booty, uszkodzono HMS Nelson i HMS Fiji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum