Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Operacja Monsun konczy sie czesciowym powodzeniem.
Kriegsmarine udalo sie przezucic kilka okretow na Ocean Indyjski.
Wilcze stado wkracza do akcji...
Rozkazy:
Dostrzezono silny zespol uderzeniowy wroga - niestety pogoda nie jest sprzyjajaca do ataku.
Pamietajcie, ze Brytyjczycy maja takie same problemy z organizacja konwoju.
Sprubojcie wykrzystac pogode i zaatakowac konwoj.
Powodzenia.
PL_Andrev
PL_CMDR Blue R - SURV
W.A.R.D.C_sOnar - KIA - 36360t
• HMS Warspite - Repulse Class - 36360t
Oyama - KIA
Lutjens - KIA
• (zaatakował krążownik Kent Class 4 torpedami ale przez lagi nie zaliczyło)
Code - KIA
Pofarciło mi się - uśpiłem Warspite ale niestety ciężko dostałem. Zrzuciłem balast na 70m i podszedł do mnie kumpel dając mi grabę na pa pa. Wtedy wyskoczyłem na powierzchnię i rozwalili mnie z dział
Więcej nie gram przy włączonym TV (bo nie słyszałem nic tak 'szkiełko' gadało głośno) i nie daję nikomu cześć przy szasowaniu
Widziałem atak Lutjensa - powinien mieć zaliczonego tego Kenta bo władował mu 4 torpedy a ten robiąc dosłownie salta odpłynął... Lag jak nic...
Pozdrawiam
3.jpg Critical Warspita...
Plik ściągnięto 3130 raz(y) 28.75 KB
1.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 194.49 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 204.68 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 16 Marzec 2013, 20:18, w całości zmieniany 3 razy
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: seria Wing Commander (wielki fan), Silent Hunter III, seria Hitman, Fallouty Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 73 Skąd: ze Śląska
#2 Wysłany: 16 Marzec 2013, 13:16
Kilka screenow z tamtego patrolu
SH3Img@14-3-2013_21.2.46_657.jpg Ulalaa :/
Plik ściągnięto 8 raz(y) 35.85 KB
SH3Img@14-3-2013_21.11.23_604.jpg Atakowany Repulse przez s0nara
Plik ściągnięto 9 raz(y) 38.31 KB
SH3Img@14-3-2013_21.22.16_471.jpg Śliczny krytyk prosto pod skład amunicji
Plik ściągnięto 12 raz(y) 36.54 KB
SH3Img@14-3-2013_21.22.18_31.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 36.48 KB
SH3Img@14-3-2013_21.22.25_715.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 36.17 KB
SH3Img@14-3-2013_21.23.58_957.jpg Lütjens i jego morderca
_________________ Zwał się John C. Butler a był naprawdę podłym draniem
Ilekroć próbowałem poczęstować go cygarem
On stanowczo odmawiał
Fundując mi soczystego jeża prosto w twarz
Udany patrol to taki w którym c0de zatapia 4 DD-eki
Co do Kenta. Nie możemy go zaliczyć, bo wtedy wszyscy co do dnia dziś mieli niezaliczone statki mogliby być oburzeni, że ich wtedy pokarano.
Ustaliliśmy dawno, żę w razie niezaliczenia jednostki przez grę, nie zalicza się jej. Można co najwyżej za lagi niezaliczyć patrolu, bo były błędy.
Ale... o ile z Kentem tonaż byłby łatwy do ustalenia.. To ile ton miałby inny statek? Zwłaszcza źle zidentyfikowany (tu akurat tego błędy nie ma). Już o tym gadałem.
I cóż. Błędem było, że Basior stał u innego gracza, a inny stawiał grę.
Dane szły 2x częściej... Bo dane do np. sOnara szły Finek-Lutjens-sOnar-Lutjens-Finek
Czyli 4x ta sama informacja (i jej potwierdzenie) szły przez Luciaka, zamiast 2x, gdy idzie w 2 strony.
Ja źle wyszedłem... Wystrzeliłem 6 torped osiągając 2 niewypały i 1 trafienie okrętu klasy Repulse, ale wypingali mnie i musiałem wiać na głębinę... Ścigany zostałem na niej do czasu, aż wysłuchałęm, że jestem za konwojem. Bez szans na atak zostałem w głębinie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum