Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jak opisałem kiedyś, byłem na Mazurach (kolega Cmd_Jacek również) w niemieckich kwaterach.
Do zwiedzania oczywiście podstawowe kwatery: Wolfschanze, Mamerki, Twierdza Boyen (tych obiektów nie można nie zobaczyć).
Prawdopodobny termin to pewnie między lipcem a wrześniem (do ustalenia).
Czekam na Wasze zdania, propozycje, co o tym sądzicie itp. itd. etc.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 11 Marzec 2013, 17:43, w całości zmieniany 2 razy
Bardzo dobry pomysł. Odległość do naszej bazy wypadowej jest oczywiście pojęciem względnym, jednak w pobliżu Wilczego Szańca nietrudno o tanie i przyjemne lokum
Jestem jak najbardziej za
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 11 Marzec 2013, 20:24
Ja też postaram się być
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ja bym prosił, o wrzesień i to w miarę szybko, i będę. Przywiozę WIŚNIÓWKĘ.
_________________ "Jest tylko jedna zasada taktyki, która nie podlega zmianom: użyć tego, co pod ręką, by zadać jak najwięcej ran, śmierci i zniszczenia wrogowi w jak najkrótszym czasie."
G. Patton
Ostatnio zmieniony przez PL_gregory_11 13 Marzec 2013, 22:40, w całości zmieniany 2 razy
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#6 Wysłany: 14 Marzec 2013, 18:07
Mnie też by najlepiej odpowiadał początek września.
Oczywiście jeśli będzie inny termin to się dostosuję do niego.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 14 Marzec 2013, 18:08, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#8 Wysłany: 12 Kwiecień 2013, 11:34
Hmm....6 chętnych żeby się spotkać na Mazurach w Wolfschanze. Teraz najważniejsze żeby ustalić termin, który by wszystkim odpowiadał.
Z tego co napisaliście kilku osobom pasuje początek września - czy pozostałym kolegom ten termin by pasował, a może ktoś by się jeszcze zdecydował
No i ten Wasz Jack, Jacek, Jacenty
Mało nie zawsze znaczy źle
Jeśli chodzi o terminy to do końca lipca nie mam możliwości wyjazdu (studia, sesja, zajęcia terenowe). Ale od pierwszego weekendu sierpnia jestem już wolny, tak więc wrzesień jest jak najbardziej ok
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
#12 Wysłany: 16 Kwiecień 2013, 23:45
Jak byśmy mieli pewny termin, to ja bym miał nawet jednego kolegę ze sobą, który też by jechał z nami. Wiadomo im więcej nas tym mniejsze koszty.
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#15 Wysłany: 21 Kwiecień 2013, 15:11
PL_CMDR Blue R napisał/a:
No przecież! Jak co roku (poza jednym takim pechowym 2012) spotykamy się na cały weekend.
A wiele się wtedy dzieje
#17 Wysłany: 22 Kwiecień 2013, 14:55
Cytat:
Jak co roku (poza jednym takim pechowym 2012) spotykamy się na cały weekend.
Sorry dlaczego pechowym Chcieliśmy się wybrać w jedno miejsce, no ale nie było za dużo chętnych.
Szkoda, że nikt wtedy nie przedstawił, żadnej innej propozycji - no ale trzeba mieć nadzieję, że w tym roku wypali i pogoda dopisze.
Cytat:
I Finek to wszystko nagrywa
Udostępniając w 2 wersjach, jak ktoś chce pokazać rodzinie, że było "grzecznie".
hej komandorze - ale ja nie otrzymałem od Ciebie żadnego filmiku z Dolnego Śląska
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 22 Kwiecień 2013, 14:56, w całości zmieniany 1 raz
Jak co roku (poza jednym takim pechowym 2012) spotykamy się na cały weekend.
Sorry dlaczego pechowym Chcieliśmy się wybrać w jedno miejsce, no ale nie było za dużo chętnych.
Właśnie dlatego pechowym.
PL_Lütjens napisał/a:
Cytat:
I Finek to wszystko nagrywa
Udostępniając w 2 wersjach, jak ktoś chce pokazać rodzinie, że było "grzecznie".
hej komandorze - ale ja nie otrzymałem od Ciebie żadnego filmiku z Dolnego Śląska
Przecież słałem do was wszystkich płytki.... Teraz muszę poszukać na dysku starym, gdzie to jeszcze mam... Bo na nowy skopiowało się wsio, poza 3 dniem....
I chyba coś mi się kojarzy, że Jacuś na rowerku podjechał .... Ale nie pamiętam, czy tobie słałem, czy on miał dostarczyć...
Dobra. Mam DVD własne przed sobą. Jak skończy się tylko kopiowanie ratunkowe uszkodzonej płyty, to skopiuję. Daj tylko na PW adresa, to wyślę. Ale dam głowę, że słałem.
#19 Wysłany: 17 Maj 2013, 15:28
Coś cicho w tym temacie. Więc trzeba przejść do konkretów.
Jak na razie mamy chętnych:
PL_Lutjens
PL_Daritto
PL_CMDR Blue R ksywa Finek co kampanię wrześniową planuje (chyba ktoś jeszcze to robił kiedyś )
PL_Gregory_11 co wiśniówkę żony przywiezie
PL_Koval
PL_Marco ksywa admin
PL_Cmd_Jacek
to jest nas siedmiu - to już fajna ekipa.
Moja propozycja do weekend 6,7,8 września.
Pierwsza propozycja to okolice Wilczego Szańca - trochę daleko jak na mnie ale dam radę.
Panowie, dawajcie znać a zacznę załatwiać jakieś kwatery w okolicy w rozsądnej cenie.
Chyba że jest inny pomysł na miejsce spotkania. ??? Ważne by sobie termin zaklepać.
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 17 Maj 2013, 15:32, w całości zmieniany 2 razy
#20 Wysłany: 17 Maj 2013, 19:34
Witam.
Wybieram się na Mazury.
Mam zakwaterowanie w Giżycku - świetna baza wypadowa.
Jeden gość ma kwatery w Giżycku za 35,- od osoby za noc.
Jak masz coś fajnego Jacku to załatwiaj.
Poza kwaterą Adiego, Mamerki i Twierdza Boyen musowo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum