Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Chciałem na wstępie wszystkich pozdrowić jako nowy forumowicz
Mam pytanie nie wnerwia was to ciągłe wracanie do portu po uzupełnianie zaspasów.
Jest jakiś inny sposób na uzupełnienie torped. Jest taka funkcja przy rozmowie z radiooperatorem ale on cały czas mówi że teraz się nie da.
Wiem że to niektórych z was wkurzy ale muszę zapytać czy nie ma sposobu na unlimited torped??? Wolałbym juz pływać na pełnym realu z wyjatkiem tego małego szczegółu. Tonaże jakie są do przetrącenia są kosmiczne a torped mało wiec mam prośbę jesli ma ktoś sposób na edycję pliku gry aby torpedy były nieskończone to bardzo chętnie się dowiem jak to uczynić. Gra ogólnie jest spoko tylko często brakuje mi czasu na dokończenie misji z powodu powrotów do macierzystego portu w celu uzupełnienia torped.
Ps
Jeżeli chodzi o moją celność to chyba jest dobrze jak mi nie wejdą w cel 2 lub 3 torpedy to wszystko na jeden kurs.
Ostatnio zmieniony przez Teekenpl 6 Kwiecień 2011, 23:04, w całości zmieniany 1 raz
W pliku zapisu jest sporo plików które się dublują np. Carrer track i ActiveUserPlayerUnits są w users/nazwa profilu gracza/ oraz w cfg/SaveGames/000001/. Te jest najlepiej edytować notatnikiem ale linijki unlimited ammo i unlimited torpedo w nich nie ma ????.
Co do wypowiedzi PL_Reaven to powiem szczerze że zanim ośmieliłem się napisać tego posta to dokładnie prześledziłem forum PolishSeamen i w dziele SHV nie znalazłem nic na temat edycji i zmiany ilości tonażu, owszem czytałem o ich przesadnych ilościach i wogóle krytyce sh5 jednak nic o zmianie tych wartości, jakbyś mógł mnie chociaż troszkę naprowadzić byłbym wdzięczny gdyż jak zmienię ilości tonażu to unlimited ammo będzie zbędne.
Korzystając z okazji nie chcąc nabijać nowych postów mam oryginał SH4 w wersji superseller od Cenegi. Od samego początku był problem gdyż cenega dała swój klucz do rejestracji gry na ich portalu nie było jednak w pudełku gry klucza sieciowego. Męczyłem ich z tym kluczem aż mi go dali ale on nie działa mam założone konto na Ubi wpisuję nazwę i hasło tego konta oraz klucz podany przez cenege i gra wywala mi komunikat że klucz nieprawidłowy. Jesli ktoś miał podobny problem prosęe o poradę.
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#5 Wysłany: 7 Kwiecień 2011, 12:57
Widać niezbyt dokładnie przewertowałeś dział SH V no ale zdarza się że coś nam umknie , na redukcję kosmicznego tonażu jest mod Reduced Mission Tonnage v02 PL zmniejsza on o połowę (chyba) wymagany tonaż do zakończenia danej misji,nie mam czasu szukać by podać Ci link więc wysyłam Ci na PW w/w modzik.
Co zaś dotyczy torped niestety tu Ci nie pomogę .
Wiem że to niektórych z was wkurzy ale muszę zapytać czy nie ma sposobu na unlimited torped???
Witam
Odkopuje temat bo spotkał mnie błąd taki jak kolegę lecz w przeciwną stronę. Mianowicie mam nieograniczoną liczbę torped co mnie ostro denerwuje. Doraźnie poradziłem sobie i wyłączyłem automatyczne ładowanie wyrzutni.
Jednak szukam sposobu aby rozwiązać to definitywnie. Za radę PL_Andrev przeszukałem wszystkie zapisy gry szukając tekstu "unlimited torpedo" jednak takowego nie znalazłem.
Może jakaś rada?
Pozdrawiam.
Ps. Prawdopodobnie problem powstał podczas instalowania modów. Jednak bez modów SH5 jest nie do strawienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum