Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Nowa Nadzieja" - "The New Hope"
U-BOOTY: XXI (1944) - Rekruci
CZAS MISJI: 1 godz. 45 min.
15/09/1942 - Godzina 01:30
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Jest rok 1944. Uboty sa w pelnym odwrocie na wszystkich akwenach II wojny swiatowej. Kleska jest tuz, tuz. Jednak Uboatwaffe nie rezygnuje z walki.
--- ODPRAWA ---
Dostapujecie zaszczytu wyprobowania w boju najnowszego dziela Krigsmarine - jednostki typu XXI. Dowodztwo poklada w nim wielkie nadzieje na zmiane losow wojny. Do boju bracia!
With special dedication for Von Harpe!
PL_tes
v1.0
31/05/2010
W patrolu udział wzięli:
PL_Fox6 - DISC KIA liczony
PL_Kulipi - DISC KIA liczony
PL_Lutjens - KIA
PL_Cmd_Jacek - SURV
-----------------------
Listopad 1944 i nowe okręty typu XXI z rekrutami na pokładzie. Ależ ta łódka zasuwa pod wodą - 10w. na drugim biegu .
Ale nic to. Wchodzę w konwój co jakiś czas wysuwając ociupinkę peryskop. Fox-a wyrzuca z serwera. Po chwili tonie zniszczony przez eskortowce Lutjens.
Ja zaś zadowolony z siebie zbliżam się do frachte. Aż tu nagle ... ping...ping... ping. Odwracam peryskop a obok mnie wielka sylwetka korwety . Schodzę na maksymalnej prędkości w głębinę, robiąc zwroty. Udaje się uniknąć uszkodzeń, za to przez następną godzinę nie dają mi spokoju. Ale udało się przeżyć, mimo dosyć celnych ostatnich bombek.
Niestety Kulipiego, po odpaleniu torpedy także wywaliło z serwera - szkoda.
Mimo braku zatopień, cieszę się że udało się przeżyć połączony atak eskortowców i lotnictwa.
Dzięki za patrol.
SH3Img@7-10-2013_22.14.42_843.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 34.31 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 7 Październik 2013, 22:30, w całości zmieniany 1 raz
Gratulacje dla Jacka za przeżycie... U nas tylko 2 przeżyło, z czego c0de... UCIEKŁ eskorcie przed końcem gry. Ale to już w opisie, co popołudniem (szkoląc przy okazji z robienia raportów) zrobimy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum