Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Zatoka Meksykanska"
U-BOOTY: IXC (1941) CZAS MISJI: 2 godz
28/05/1942 g. 06:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,gęsta mgla, wody spokojne
Tło historyczne:
W kwietniu Amerykanie zastosowali system zwany "Bucket Brigade" polegający na tym, że nieformalne grupy statków pływały wzdłuż wybrzeża w dzień, eskortowane przez wszystkie dostępne okręty, a na noc kierowano je do bezpiecznych kotwicowisk. Donitz odpowiedział na to przesunięciem centrum operacji dalej na południe. U-Booty ponownie zbierały obfite żniwo bez poważniejszych przeszkód. W maju zatopiono 41 statków, łącznie 250 tys. BRT, w większości w Zatoce Meksykańskiej
Odprawa:
Waszym celem są tankowce wroga. Im więcej z nich zostanie zatopionych, tym mniej paliwa dotrze do Wielkiej Brytanii. Pozbawiona paliwa Wielka brytania będzie musiała się ugiąć przed potęgą III Rzeszy! Powodzenia!
PL_CMDR Blue R
Rozmowa dwóch osób (wbrew zaprzeczeniu 1 osoby, co ja tylko 2 słyszałem, ale na nagraniu słychać, że to dialog) o tym ile już DD zatopiono, połączona potem z rozmową, że "został tylko 1 DD" (na szczęście 1 osoba powiedziała, że nie powie czegoś i potem gdy zabrałem na osobny kanał zdradziła, ze ostatni DD jest tak uszkodzony, że nie walczy i to jest to, czego nie chciała mówić") to w połączeniu z przedwczorajszym ostrzeżeniem o wyliczanie torped, które dostał pancernik i proszenie o dobicie to przesada.
Za to PRZEPRASZAM za tą akcję z "auftachen", bo rzeczywiście wyrwane z kontekstu mogłem wyczytać źle jako rozkaz do wynurzenia, zresztą potem Kanaron mi zapewniał, że Zbyszek po tym ciągle siedział pod wodą, więc nie był to rozkaz, a wynurzył się później.
No i potem uderzenie w czuły punkt Finka (zarzucanie niehonorowości) spowodowało, że wybuchłem, za co przepraszam.
Ale podsumowując to wcześniej, dodając, ze szczęśliwie zarówno Oyama, jak i U-55 pływają dla przyjemności, nie dla tonażu, podtrzymuję podjętą zanim poznałem w raporcie wasze wyniki (choć jedna osoba uważała inaczej, dlatego to podkreślę) decyzję, że ten serwer nie będzie liczony jako rankingowy.
Było z nim dużo zamieszania. Przekazywanie ile DD zatonęło, to ważna informacja, a przekazywana była PODCZAS walki z konwojem. Rozmowa o tym, ile DD zostało była też nie na miejscu. Do tego sprawa HMS Princess Celestia.
No, ale skoro pływacie dla przyjemności, to to, że patrol będzie nierankingowy nie jest dla was jeszcze tak uderzające, więc uznaję to za zakończenie tej sprawy.
Przy okazji poprawię punkt 8 regulaminu, aby nie było z nim więcej kłopotów.
Szkoda mi Zbyszka, bo widać, że się nastarał, ale jak teraz przepuszczę, to potem aby być uczciwy musiałbym też tak samo przepuścić, gdyby np. Hunter, Mirko i Szylol popłynęli patrol i tak samo przekazywali informacje.
Odwołania proszę kierować do PL_U-96, PL_Marco lub PL_CMD Jacek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum