Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
sOnar [Usunięty] Kommodore
#3 Wysłany: 2 Czerwiec 2013, 15:05
Ha! Ciekawe!
Tylko ciekawi mnie jedno, jak Holendrzy by nie poznali roboty własnej stoczni i storpedowali rzekomego uboota będącego naprawdę ORP ORZEŁ? Zgłupieć idzie
ale jak będzie kilka dziur w burcie to jednak prawda...
Ostatnio zmieniony przez sOnar 2 Czerwiec 2013, 15:05, w całości zmieniany 1 raz
Tylko ciekawi mnie jedno, jak Holendrzy by nie poznali roboty własnej stoczni i storpedowali rzekomego uboota będącego naprawdę ORP ORZEŁ?
A ilu Polaków jest w stanie po kształcie rozpoznać Polskie jednostki (czołgi, samoloty, itd)?
Akurat mnie to nie dziwi. Orzeł nie pasował do kształtu brytyjskich OP, to Holdenrzy mogli go zauważyć i określiwszy, że to nie Anglik uznać za wroga. Akurat to mnie nie dziwiłoby.... Friendly Fire zawsze się zdarza.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#6 Wysłany: 6 Czerwiec 2013, 18:56
sOnar napisał/a:
Ha! Ciekawe!
Tylko ciekawi mnie jedno, jak Holendrzy by nie poznali roboty własnej stoczni i storpedowali rzekomego uboota będącego naprawdę ORP ORZEŁ? Zgłupieć idzie
Taki argument to nie argument - tak samo można zapytać jak Amerykanie mogli nie rozpoznać jedynego w swoim rodzaju okrętu podwodnego:
Cytat:
Inna wersja wydarzeń zakłada pomyłkowe zatopienie "Surcoufa" przez amerykańskie samoloty, które kilka dni później atakowały duży, niezidentyfikowany okręt podwodny.
#7 Wysłany: 8 Czerwiec 2013, 14:00
Są już wieści. Badany wrak to nie jest niestety ORP ORZEŁ...
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#8 Wysłany: 8 Czerwiec 2013, 20:30
a chociaż wiadomo co to za okręt?
#9 Wysłany: 8 Czerwiec 2013, 20:32
Będzie analiza materiału celem identyfikacji ale przeprowadzona już w Gdyni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum