Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Kierunek Włochy
U-BOOTY: VIIC (1943) lub VIIC/41 (1943) lub IXC (1943) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
01/10/1943 - Godzina 15:00
Tło historyczne:
Utrata Włoskiego sojusznika to poważny cios dla OSI. Co prawda włosi nie przedstawiali zbyt wielkiej wartości bojowej, jednak utrata Włoch, wiązała się z poważnym zagrożeniem dla Rzeszy.
Odprawa:
Zlokalizowaliśmy konwój ze wsparciem dla alianckich wojsk walczących we Włoszech. Zatopienie każdej z tych jednostek odciąży naszych chłopców na froncie, więc strzelajcie celnie.
PL_CMDR Blue R
PL_CMDR Blue R - KIA • 1/2 Troop Transport "Żołnierze" - 3 998
---------------------------------------------------
Razem: 3 998 BRT
PL_Tes - KIA
PL_U-55 - KIA • Revenge Class "HMS Warspite" - 28 000
Razem: 28 000 BRT
PL_Hunter_Silent13 - KIA • 1/2 Troop Transport "Żołnierze" - 3 998 • Liberty Cargo "Amunicja" - 7 516
Razem: 11 514 BRT
7 SURVz rzędu
patrol 14.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 172.12 KB
patrol 14a.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 175.73 KB
ktoś mi gwizdnął trupka....jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 145.44 KB
...do którego posłałem 2 torpedy.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 146.63 KB
moja ofiara - LST....jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 150.96 KB
...piękny wybuch.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 151.42 KB
ostatnie ujęcie.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 155.08 KB
uszkodzenia.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 235.14 KB
po tej 79 min rzeźni u-bootów - jedyny ocalały Admirał Lutjens ogłasza koniec patrolu.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 142.14 KB
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 21 Luty 2014, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 22 Luty 2014, 11:00
Ale was pogonili. Lutjens - gratulacje.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#3 Wysłany: 22 Luty 2014, 13:02
A dziękuję Jacku.
No w życiu bym nie powiedział, że nas tak pogonią.
Dopłynąłem do konwoju, chcę strzelać w "trupka" a tu wybuch torpedy - pomyślałem, że go dobiję - 2 torpedy loss!!! Tutaj kolejna eksplozja z przeciwnej strony przełamuje go na pół.
Strzeliłem do LST - jedna minęła cel druga trafiła i piękna eksplozja.
Później się zaczęło pinganie koło mnie, Tes melduje KIA, później Finek mówi, że jest na 500 metrach i żyje
Potem Zbyszek zgłasza KIA - zostajemy z Hunterem na morzu sami. Hunter mówi, że ma przecieki na okręcie ale walczy i stara się go naprawić, koło mnie co raz gorącej (wcześniej jeszcze desantowy mnie "przeorał" od tyłu do przodu).
Słyszę pinganie jakiejś "mendy" rzuca bomby głębinowe - ja daję 160 m i znikam w ciszy.
Po kilku chwilach Hunter zgłasza KIA, mnie udaje się wymanewrować "mendę" i odpływam.
W końcu Finek mówi, że jak chcę to mogę wychodzić - yes, yes, yes - 7 SURV z rzędu.
Uff...ale ulga.
W międzyczasie strzelałem jeszcze dwa razy do pancernika, którego zatopił Zbyszek 5 torpedami.
P.S. To mój trzeci patrol "Kierunek Włochy" ale dopiero pierwszy SURV w nim
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 22 Luty 2014, 13:03, w całości zmieniany 1 raz
Wchodzę grzecznie od boku, wymijając DDki, co kogoś obrzucają. 1 torpeda do Troopa. Dostał. To posłałem drugą.... To trafiła wrak 2-3s po tym, jak ten został uznany za zniszczony. No to z boku staram sie coś trafić, ale Liberciak wylatuje, gdy do niego strzelać miałem, a jedyna zbliżająca się do celu (konwój skręca) wybucha przedwcześnie. No to wychodzę, ale CO mnie wykryła... nie zdążyłem się zanurzyć i dostałem z bocznej.... No i kolejny atak i LAG-SURV.... Ale zgłosiłem, aby to uznawać za KIA od tej pory.
No i obserwuję, co się dzieje i zajmuję się innymi sprawami, ale obserwowałem upadek Hunciaka
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#5 Wysłany: 22 Luty 2014, 18:49
To jest Ju-87 Sztukas
Bombowiec nurkujący
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 22 Luty 2014, 18:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum