Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
27 VII 1941, g 3:00
U-Booty: VIIC 1941 lub IXB 1941, Zawodowcy
Tło historyczne:
Wiosna 1941 nie była sprzyjająca dla Kriegsmarine. Chociaż zatopiono wiele wrogich jednostek, w marcu w ciągu 10 dni utracono 4 największych asów U-Bootów, a w maju Bismark zatonął podczas nieudanej próby przebicia się na Atlantyk, choć udało mu się już przedostać na wody oceanu.
Ale wojna nie skończyła się. Na miejsce utraconych jednostek i dowódców, wysyłane są nowe okręty i nowi kapitanowie. Każdy z nich marzy, aby stać się kolejnym asem U-Bootwaffe....
Odprawa:
Uformujcie wilcze stado na podanej pozycji i zaatakujcie wszelkie Brytyjskie konwoje jakie zapuszczą się w te okolice.
Sytuacja:
Wilcze stado otoczyło konwój i szykuje się do ataku.
Konwój trzeba było wyprzedzić i atakować od frontu. Więc mimo dymów i wyraźnej sylwetki dd-eka pruję na powierzchni 16 węzłów i dd-ekiem się nie przejmuję. Opłaciło się, bo wyprzedziłem konwój, a mnie nie wykryli. Przez godzinę płynę przed siebie, potem czas zawrócić i w 80 minucie zobaczyłem pierwszy rząd konwoju.
Próbowałem zatopić jakiś krążownik, ale straciłem tylko 3 rybki (1 przedwybuch, 1 pudło, 1 trafienie). Potem słyszę odgłos śrub i zostałem staranowany przez małego tankowca, lekkie uszkodzenie działka przeciwlotniczego, nic poza tym.
Przed wyrzutnie podchodzi transport, atakuję dwoma rybkami, jedna wystarczyła.
Za nim był kolejny transport w dość ciekawej odległości Niestety taka odległość go utrzymała na powierzchni po jednej torpedzie. Przeładowała mi się jedna dziobowa i jedna rufowa, w dalszej kolumnie płynął TEC, trafiłem dziobową w dziób i poszedł na dno 6 minut przed końcem.
Obracam się, aby trafić rufową do unieruchomionego troopka, zostały 2 minuty do końca, a mi widok C2 zasłonił... Szybki manewr i w ostatniej minucie trafiłem troopka. Ta minuta długo się ciągła, ale w ostatnich sekundach zatonął
Super patrol.
001.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 64.09 KB
002.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 62.9 KB
003.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 68.57 KB
004.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 78.23 KB
005.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 68.86 KB
006.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 78.22 KB
007.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 95.31 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 7 Kwiecień 2014, 23:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum