Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#1 Wysłany: 26 Styczeń 2009, 10:46 PT Boats - Knights of the Sea
Witam.
Mam następujące pytanie do Was: czy ta gra wogóle się pojawi???
Pamiętam, że reklamują ją od kilku lat i wogóle nie mogą jej wydać.
Serdeczne dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Panowie wydanie tej gry jest coraz bliższe.... W Rosji z tego co zrozumiałem ukazała się wersja do grania, a na Amerykańskiej stronie jakiś czas temu ruszyła już przedsprzedaż.
Coś czuje w kościach że nas w tym roku Zając na święta obdaruje czymś smakowitym
Ale niektórzy (jak Finek) mogli nie wiedzieć Matrose. Dopiero dziś wracam na Ventrillo.
Zapowiada się ciekawie... Choć mam nadzieję, że nie skończy się jak poprzednia produkcja z Akellą na czele, którą miałem przyjemność grać (Age of Pirates), którą owszem długo grałem, ale wylądowała na półce i jakoś stamtąd nie wraca... Mam nadzieję, że gra pokaże nie tylko fajną grę, ale także coś, co przytrzyma przy niej.
Vide Twilight 2000 firmy Paragon, do którego wracam przynajmniej raz na rok od ponad 10 lat
BTW. Efekty są naprawdę niezłe, szczególnie wybuchy artylerii w wodzie (fale), eksplozja torpedy (słup wody naprawdę dobry!) no i te strzały w kierunku łódki przy podejściu...
Szkoda tylko że to taka słaba jakość...
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#8 Wysłany: 20 Luty 2009, 19:28
przypomina mi to Battlestations: Midway. Choć bardziej chylę się w stronę Battlestations, szczególnie, że też ma wyjść nowa część: Battlestations Pacific
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#12 Wysłany: 22 Luty 2009, 11:14
+ Graficznie gra jest powalająca, wszelkie interakcje ze środowiskiem (strzały, wybuchy, eksplozje) są wyjątkowo ładnie oddane - eksplozje torped lepsze niż w SH3/4 (trailer HD)
+ Jako że taka mała łódka sama "sobie może" niezbędny jest tryb multiplayer, co w połączeniu z powyższą grafiką pozwoli na wyjątkowe doznania.
- Jak zwykle w takich grach poziom AI (sojuszniczy) będzie kiepski, stąd gra ograniczy się do raczej samodzielnego ataku gracza.
- Ile razy można to samo w kółko grać? Tryb kariery raczej nie będzie możliwy - nie mamy możliwości samodzielnego operowania na dużych akwenach jak np. w SH3/4, gra więc prawdopodobnie sprowadzi się wyłącznie do klepania kolejnych misji, o prawdopodobnie rosnącym poziomie trudności.
Andrev zgodzę się z tobą, tylko do fizyki wody, obecnie wyszła wersja na rynek rosyjski (całość w cyrylicy).
Graficznie jest ok, ale to miało wyjść dawno przed SH 4.
Woda, lepsza niż w SH III, zdecydowanie, czy lepsza od SH 4 ciężko powiedzieć.
Nie daj się zwieść trailerom. Bo one jedno a sama gra drugie.
Przeglądając zagraniczne fora, itp. można powiedzieć że strasznie razi w oczy
- pogoda a stan morza, paranoja czy jest sztorm, czy szkwał, czy świeci słonko fale są takie same - czyli żadne
- okręty i statki jadą jak "po stole" (wyjątek S-Booty)
- łamanie się mercha i jego toniecie prawdopodobnie zawsze w ten sam sposób ;<
- naprawa okrętu - paranoja do kwadratu, wychodzisz z pod ognia przeciwnika i okręt ci się naprawia i jest jak nówka sztuka
Natomiast wróćmy do fizyki wody, jest ona świetna (prawie) i robi dobre wrażenie. Z szczegółów to może jeszcze fajne jest używanie lampy sygnałowej, ucieczka ludzi z tonącego okrętu/statku jak skaczą do wody i płyną w pław
Odwzorowanie okrętów i ogólnie chyba kolorystyka.
Ale poza w/w smaczkami to nic szczególnego. Oczywiście to są moje wnioski i na ostateczną ocenę przyjdzie nam jeszcze poczekać aż grę wydadzą na naszym kontynencie.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 22 Luty 2009, 12:38, w całości zmieniany 2 razy
Procentowo chyba więcej leży w Azji...
A szło o to, że wersję, która może za alfę lub betę uchodzić najpierw Akella wydaje w Rosji, a poprawioną wydaje w Europie (ciekawa polityka)
Co jak co, ale tak... doskonałych (?) efektów wybuchów torped i eksplozji bomb głębinowych nigdzie nie widziałem... a samo niebo to już absolutna perfekcja...
Powalił mnie też ten widoczek: prawdziwe cudo... to nie zdjęcie, to screen z gry!!!
(zerżnięty z filmiku - niestety słaba rozdzielczość - ale prawie jak rzeczywistość...)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum