Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 7 Październik 2014, 22:21 Problem z śledzeniem okrętu
Witam jestem tu nowy i na wstępie pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie odnośnie problemu jaki napotkałem.
Mam zainstalowana sh3 w polskiej wersji + path 1.4 + gwx3 + mody i spolszczenie do gwx.
Na koniec dograłem resolutionfix na rozdziałkę full hd.
Podczas śledzenia i obrotu persykopu myszą chcąc go odblokować po naciśnięciu LPM kursor automatycznie ustawia mi się na przycisku odpalania torped i jest to uciążliwe ponieważ wystrzela torpedy po kazdym odblokowaniu peryskopu z trybu obracania.
Bardzo prosze o pomoc
Dziękuje z góry:)
Pytanie. Czy bez resolutionfix też ci lokuje w tym samym miejscu? Bo chyba w modzie nie skopali, że centrum ekranu jest na tym przycisku (a w centrum powinien się pojawiać kursor)
Nie znam do końca tego moda. A możesz sprawdzić na nim inną rozdzielkę np. 720p?
Bo z tego co mówisz, wynika, że skopali ustawienie przycisków w 1080p.
Mod Resolution Fix dedykowany jest pod WinXP. Pytanie w takim razie na jakim systemie stoisz?
Dodatkowo, mod ten nie jest do końca "easy to use" - należy przeczytać i zrozumieć teks w pliku "read me". Są tam opisane konkretne ustawienia configu. Pamiętaj też o dostosowaniu rozdzielczości do posiadanego monitora/matrycy.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum