Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#4 Wysłany: 3 Listopad 2015, 15:08
Cytat:
. Torpeda superkawitacyjna miała być wystrzeliwana zaraz po usłyszeniu dźwięku wystrzelonej torpedy (lub torped) w stronę, z której wystrzelono torpedy. Zakładano, że załoga takiego okrętu słysząc dźwięk błyskawicznie zbliżającej się torpedy superkawitacyjnej będzie musiała gwałtownie zmienić głębokość i położenie okrętu, aby zejść z jej trasy. W przypadku takich gwałtownych manewrów doszłoby do zerwania przewodów sterujących torped klasycznych, zanim ich urządzenia naprowadzające uchwyciły atakowany okręt.
No i o tym mówię.... Ale to i zwykłą torpedę można przecież wystrzelić... Chyba, że szło o "zaskoczenie", do czasu aż poznano, co to za broń... Takie "więcej szumu, jak efektów"
Z tego co mi wiadomo Szkwał nie potrafi w DW zniszczyć innej torpedy przepływając obok. Tak samo nie działa zrywanie przewodów prowadzących torpedę poprzez gwałtowne manewrowanie.
Ta broń używa detektora anomalii magnetycznych pola Ziemi.
W edytorze bazy danych jest informacja, że zasięg wykrywania MAD dla tej specyficznej broni wynosi:
Detection Curves:
457 dla 10
685 dla 100
Za to wartość DBTargetFlags:
surf
sub
Z tym, ze nie wiem czy to jest oznaczenie na jaki cel można przykładowo z mapy odpalić Szkwała czy również typ obiektu, na jaki reaguje głowica. Wydaje mi się, że to pierwsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum