Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Data: 1942.08.01 17:00
U-booty: VIIC z 1941 weterani
Załoga: weterani
Ilość graczy: 5
Lotnictwo wykryło potężny zespół brytyjski kierujący się w stronę Gibraltaru. Zebraliśmy na jego trasie wolfpack. Szczęściem w nieszczęściu jest to, że zaatakujemy ich w najpłytszym miejscu w okolicy...
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#2 Wysłany: 7 Grudzień 2015, 00:43
O rany
Ale nastukałeś Tes Gratulacje za świetny wynik
Olek - bardzo dobry rezultat - no i w końcu SURV - tak trzymaj
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#3 Wysłany: 7 Grudzień 2015, 01:03
Pod koniec była kupa strachu... WŁAŚNIE miałem wrzucić screeny.
Edit: No teraz już są
Edit 2: I właściwie 3 są takie same
Lutjens musisz do nas dołączyć i się pobawić.
SH3 2015-12-06 20-26-16-82.jpg
Plik ściągnięto 29 raz(y) 52.82 KB
SH3 2015-12-06 20-43-36-51.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 54.3 KB
SH3 2015-12-06 20-44-10-80.jpg
Plik ściągnięto 31 raz(y) 51.8 KB
SH3 2015-12-06 20-54-45-80.jpg
Plik ściągnięto 29 raz(y) 53.86 KB
SH3 2015-12-06 21-27-52-16.jpg
Plik ściągnięto 27 raz(y) 118.47 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_olek0849 7 Grudzień 2015, 01:08, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 7 Grudzień 2015, 07:41
Mnie nie wyszedł ten patrol. Najpierw skierowałem się na grupę bojową. Ale tylko zobaczyłem jednego eskortowca, który przemknął ok 2km ode mnie.
Poźniej poszedłem w kierunku frachtowców. Wydaje mi się, jednak że źle określiłem kierunek konwoju i wylądowałem z jego prawej flanki. Musiałem znowu nadrabiać zaległości, a eskorta czuwała.
Udało się ją minąć i rozpocząłem atak. Strasznie nieskuteczny. Rybki albo pudłowały, albo wybuchały za wcześnie. W końcu udało mi się trafić pasażera:
Który zatonął parę chwil później
przeładowywałem torpedy i próbowałem ustawić się na lepszej pozycji do ataku. Ale zostałem wykryty. Albo zauważono mój peryskop, albo eskorta mnie usłyszała - raczej to drugie.
W miejscu gdzie byłem, było już płytko, więc unikając bomb kierowałem się na głębszą wodę.
W końcu jednak bomby trafiły mój okręt i porządnie wytrząsały.
Nie było jeszcze tak źle, opadłem na samo dno 220 m - idealnie. Intgralność kadłuba 98%. Więc są szanse. Tylko czemu tej wody ciągle przybywa, co jest. Ludziska pracują a tu nic. Nastąpił koniec zalało przedziały i po ptokach.
Na górze okazało się, że to cztery niszczyciele się na mnie zawzięły.
Skończywszy grę, nastąpiła chwila refleksji i olśniło mnie.
Przecież nie wyłączyłem cichego biegu . Więc nikt nic nie naprawiał. Pozwoliłem by woda spokojnie zalała okręt. I tak oto mój błąd sprawił, że tym razem zaliczyłem KIA.
Dzięki za grę
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Patrol fajny ale dobro sprawy ORP Orzeł ważniejsze
miałem telefon 28 minut przez co o tyle spóźniony zacząłem podchodzić. całość nagrywałem na video ale zapomniałem przestawić dysk z C na F i się zaczął mulić SH3. Patrzę a tam 87Mb wolnego miejsca i crash gry.
strzelanie na hydro w siną mgłę nie miało sensu
środowisko:
- 2 gonią (hałas subów i suszek)
- ktoś wali torpedami jak na haju
nie dało rady pobrać ani prędkości ani aob.
nie widziałem nic poza ogniem w sinej dali. gdzieś pod koniec do kogoś zerwały się suszarki zdrowe paręset metrów... za 3km
lazłem już w siną dal ale stało się co się miało stać - wy...o mnie, c#rła mać
tesu jak rusek. wie gdzie być by natłuc i przeżyć. kitracz pierwsza klasa
#9 Wysłany: 8 Grudzień 2015, 00:01
Taa :D. Wywalilo mnie gdzies z boku. Wchodzac do konwoju wylonila sie szuszarka prosto na moim kursie. Odbilem w prawo i mysle ze przejdzie mi za dupa, a tu konwoj zmienia kierunek ona tez, znowu wprost na mnie. :schock Jest blisko wlacza syrene i przygotowuje sie do garbowania. Ja na ch.. kacie ani zwiac ani obrysc sie rybka. Szybka i szalona decyzja. Zmienjszam glebokosc podczas przelotu suszarki. Zzzzzzziuuuttttt. Bomby, nie ma szkla, powaznie uszkodzona dupa, jest dobrze. DD'ke robi swoje koleczko, na to czekalem. Odpalam rybke, zemsta jest slodka. Czas tez sp.... jak naszybcie z miejscowki bo jedynego co mozna sie spodziewac to odwet husari. W poblizu nawija sie T3, opalam 2, obie celne, chwile radosci, maci pinganie. O k.... a dlaje na pelnej. Detekcja ostre zanurzenie, znowu dupa przeorana, ale gubi kontakt. Potem juz spokojnie wynurzenie wprost na Troopa, kolejne 2 torpedy. Sonar zglasza oswietlenie, a ja zatopienie. Potem niecelna do Amunicyjnego i na koneic przygoda z wielgachnym troopem, ktorego wzialem poczatkow z OL'a (takie male zdziwienie jak magnetyk przeszdl pod i nie odpalil). Ktos lutnal do tego troopa, ale jako ze to nie ranking to nie bedziemy sie bawic w dzielienie skory na niedzwiedziu. :lol
Pozdr. tesu
PL_tes Gość
#10 Wysłany: 8 Grudzień 2015, 00:04
PS. Pisze szybko i z bledami, poniewaz nie mam nawet czasu napisac normalnego posta. Dlaczego doba ma tylko 24h?
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#17 Wysłany: 9 Grudzień 2015, 09:07
Ja nie banuję, ja od razu:
koniec offtopu
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum