Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Planując sobie swoją karierę (Mam zwyczaj planowania sobie swojej kariery tego w jakich flotyllach będę służył w jakim okresie i tego jakim U-boot'em będę pływał.) zacząłem myśleć o typie VIIC i jego wariantach. Mam kilka pytań:
1. Czym różnią się poszczególne warianty w kontekście gry? Kontekst historyczny mogę i chętnie znalazłem w internecie. Kiedy będziecie już podawać podajcie od razu w liczbach jaka to różnica.
2. Czy opłaca się wydawać renomę na wymianę jednego wariantu na drugi? Na przykład z VIIC na VIIC/42. Ludzi którzy grają bez systemu renomy, bo uważają to za szczególnie nierealistyczne również proszę o zdanie, bo zdaje się, że wymieniacie U-boota którym pływacie częściej niż ktokolwiek inny.
3. Czy w każdym wariancie można zastosować kiosk typu ''U-Flak''?
4. Czy ktoś zauważył rzeczywistą różnice w wyglądzie modelu typu VIIC z modem VIIC/41 Player Sub i czy podczas pływania wariantem VIIC/42 również powinienem aktywować tego moda?
Bonus 1. Czy dostępna w podglądzie mapy karta z naniesionymi drogami konwojów i zasięgiem alianckich samolotów jest odzwierciedlana w grze? To znaczy czy powinienem, albo czy mogę się tym co na tej mapie zobaczę lub przeczytam sugerować?
Bonus 2. Czy zadokowanie i uzupełnienie się przy statku zaopatrzeniowym lub mlecznej krowie liczy się jako zakończenie patrolu?
Bonus 3. Czy za tonaż wojskowy (tonaż zatopionych przeze mnie okrętów wroga) dostanę więcej renomy niż za zwykły? Czy przelicznik jest inny i czy ustawienia realizmu mają wpływ na zdobywaną za zatopienia renomę?
Bonus 4. Mógłby ktoś coś napisać o ''ekonomii torpedowej''?. Czyli ile torped pakować w co POMIJAJĄC wszystko oprócz efektu trafienia samej torpedy? Czy statek danego typu i o danym tonażu dostanie zawsze takie same uszkodzenia po trafieniu jednej torpedy pomijając ''trafienia krytyczne'' bo zdaje się, że takie w tej grze też istnieją. Czy może uszkodzenia i poziom zalania będzie do pewnego stopnia generowany losowo i zależny od mojego szczęścia i pecha?
To wszystko. Mój limit pytań się wyczerpał i jeśli na wszystkie zdołacie mi odpowiedzieć to myślę, że mój powrót do Silent Hunter'a III będę mógł uznać za zakończony i będę mógł zacząć rutynowo klepać kolejne klimatyczne i emocjonujące patrole i rozwijać moją karierę kapitana U-boot'a
Imię: Dariusz
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#2 Wysłany: 20 Czerwiec 2016, 06:59
Co do wariantu okrętów, to sugeruj się tym co wyczytasz w grze, wybierając dany okręt.
Odnośnie mapy to z GWX, owszem można spotkać konwoje na oznaczonych trasach. Zadokowanie do statku = zakończenie patrolu. Następny zaczynamy od tego miejsca, bez żadnych zadań. Co do zatopień, to tonaż jest liczony tak samo bez względu na to, czy jest to cywilny czy wojskowy. Pkt liczone są od ilości ton, a nie od jakości Co do torped, zależy jak masz ustawiony realizm. Często wystarczy jeden celny strzał. Ci, którzy ręcznie celują, na pewno lepiej Ci to wytłumaczą. Na automacie torpedy z reguły, trafiają w jedno i to samo miejsce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum