Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
PL_U-96 - SS KILO
pepe - SS KILO
Cpt. J.Key - SSN ALFA
Dodatkowo w dalekiej osłonie AI:
OSA II
PETYA x 2
NAJIN
KOTLIN
Strona BLUE:
PL_Cmd_Jacek - SSN Trafalgar
Olek- SSN Sturgeon Long
AI - SSN Sturgeon
Strona RED jako glowne zadanie miała eskortowac do punktu zbornego dwa okrety typu ECHO II, które PUTIN opchnol znowu KIM-owi
Oczywiście BLUE musiała uniemozliwic przejecie tych okretow ale w pierwszej kolejnosci musiala zebrac dane na temat sytuacji i czekac na zgode uzycia broni.
Jak to ja widzialem....
Moja pozycja startowa uplasowala sie przed oslona dwoch op ECHO oraz okolo 10 mil od OP. Zmienilem kurs na 270 i plynolem sobie 5 wezlow.... i to mnie w sumie zgubilo gdyz zamiast wejsc pod warstwe i gnac ile amperow w akumulatorach i wtedy wyszedl bym na dogodna pozycje to ja sie bawilem jak uczniak. No ale trudno. Dopiero po godzinie patrolu zaczelo sie dziac. Pierwsza zaatakowała ALFA wywalajac dwie rakietotorpedy do dwoch Container Ship, pewnie kolega z Rosji bledenie zidentyfikowal kontakty. I w tym czasie jak torpedy wpadaly do wody dzielny Cpt J. Key zaliczyl crasha gry, podczas odpalenia rakieta przez ALFE Olek odpalil swoje toredy i de facto juz po tym jak ALFA plynela samopas oberwala od Olka.
Tym sposobem Olusia namierzyl pepe i wywalil 4 rakietotorpedy ktore spadly za daleko od przypuszczalnej pozycji Olka bo pepe zapomnial ze zasieg max to 19 mil a olus byl na 22 mili.
Podczas wymiany ognia dwa op Echo rozdzielily sie, jeden plynol na poludniowy wschod a drugi na poludniowy zachod.
W miedzyczasie dzielny kapitan pepe wymacal Jacka i wywalil w jego kierunku rakietotorpedy z czego jedna uchwycila cel i powaznie uszkodzila Trafalgara. Niestety tym sposobem pepe zdradzil swoja pozycje i Olus odpalil swoja rakiete z bombami glebinowymi a te zatopily KILO.
Niestety tym sposobem przyszla zemsta KIM-a i Olusia wywalilo z gry.
Z jackiem podjelismy decyzje o zakonczeniu gry.
Wiec tak w Korei trwa wieczna impreza
KIM tym sposobem ma juz 5 op typu Echo wiec jest sie czego bac
Jako ciekawostke na koniec taki smaczek.
Jak olusia wywalilo to jego op przejol AI ale ) stary DD typu KOTLIN juz od dluzszego czasu trzymal namierzonego Sturgeona i co..........
Staranowal biedny okret Olka i obrzucil go bombami glebinowymi
KIM ma 5 OP Echo wiec trzeba historyjke pociagnac dalej i zrobic misje z Echami i atakiem tych OP na jakas armade a potrafia namieszac, niepozorne OP ale bez problemu topia OHP
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 11 Kwiecień 2016, 10:23, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 11 Kwiecień 2016, 12:48
Fajny patrol i bardzo dobra współpraca z Olkiem .
Ustawiłem okręt tak by przeciąć kurs Echo. Bardzo trudno mi było wyłapać sygnały, bardzo dużo namiarów z tego samego kierunku. W sumie, później jak przeanalizowałem sytuację, to jedno Echo to był Pepe, zaś to co myślałem, że jest U-96, okazało się być właśnie Echem. - skomplikowane.
Na szczęście dużo frajdy dostarczyła nam Alfa. Namierzyliśmy ją i ja i Olek. Dzięki temu z dwóch namiarów mieliśmy bardo precyzyjny obraz, gdzie się znajduje. Dodatkowym potwierdzeniem były linki od neutralnych jednostek. Alfa poszłą na dno - Olek gratulacje
Pod koniec kolejny raz udała się nam współpraca, gdy podawałem namiary na śledzone przeze mnie Echo (a w rzeczywistości Pepe). Chciałem podejść by na pewniaka odpalić moje torpedy. Lecz wtedy Pepe zaczął się strzelać rakietotorpedami .
Mając namiar na niego + namiar Olka, podałem współrzędne. Olek zaprogramował swoje bomby i
Pepe poszedł na dno. To już drugi Kill Olka w tej grze.
Ja niestety zostałem otoczony 4 torpedami. Udało się uniknąć 3, zaś czwarta w końcu mnie odnalazła i mocno uszkodziła. Musiałem się wycofać z walki. A moje wystrzelone na czuja torpedy niestety nie osiągnęły celu.
Podsumowując widzę, że w tej misji należy bardzo późno atakować (przynajmniej strona BLUE), gdyż atak powoduje, że Echa zaczynają uniki. Tym razem po ataku Olka na Alfę (pierwszy atak bombami), Echa poszły każde w inną stronę. Więc jak się planuje zasadzkę, to należy wstrzymać się z atakiem, by mieć pewność, gdzie jest ofiara.
Dzięki za grę
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#4 Wysłany: 12 Kwiecień 2016, 18:05
HAHAHAHAHA brawo za spostrzegawczosc, jak to zobaczylem to myslalem ze wyskocze z fotela
Musialem zrobic screana
Ale zdjecie KIM ma wyjebiste chyba byla niezla impreza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum