Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Marcin Pomógł: 6 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 250 Skąd: Andrespol/Łódź
#1 Wysłany: 30 Grudzień 2005, 23:02 "Torpeda w celu"
Jeśli jeszcze tego nie czytaliście to gorąco polecam "Torpeda w celu" Bolesława Romanowskiego. "Komandor Polskiej Marynarki Wojennej Bolesław Romanowski we wrześniu 1939 uczestniczył w brawurowym przedarciu się ORP Wilk przez cieśniny duńskie do Anglii, następnie jako dowódca ORP Jastrząb przeżywał chwile grozy podczas tonięcia tego okrętu i wreszcie dowodząc okrętem podwodnym Dzik odniósł wiele sukcesów w akcjach na Morzu Śródziemnym" Czytałem dwa razy. Mój egzemplarz pochodzi z 1985 r. wydany przez Wydawnictwo Ministerstwa Obrony Narodowej.
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#2 Wysłany: 31 Grudzień 2005, 16:00
Bardzo ciekawa pozycja, jast to moja kultowa książka,.Wbrew niektórym " współczasnym historykom" usiłującym pomniejszyć osiągnięcia B Romanowskiego, ( wystepującego na I mniejscu w rankingo najlepszego Polskiego podwodnika) pragnę oświadczyc, że źródła Brytyjskie i Niemieckie, nie kwestionują jego wyników. Ponadto mój kolega utrzymuje bliską znajomość z córką w/w Pana, i ma najbardziej wiarygodne informacje o tamtych latach.
Pozdrawiam
Ja dopiero zacząłem czytać tą ksiązke ale już zaczyna mi sie podobać.Jest tam wyminieone dużo polskich niszczycieli i ich kapitanowie .Są tam też polskie łodzi podwodne.
Wczoraj kumpel mi pożyczył też ww. książkę. Jest super!!! Na wczorajszej służbie przeczytałem 50 stronek. Mam nadzieję tylko że nie ma tutaj moich przełożonych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum