Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Kurde mol Rzeczywiście jest... A wiesz, że nie zauważyłem?
Hehe. To jak kiedyś zagadka... co na maszynie jej nazwa była napisana
A ja zidentyfikowałem typ pancernika i szukałem bitwy tej klasy (i cofałem się od 1945 roku, przy okazji orientując się, że źle klasę zidentyfikowałem Aż trafiłem na 1942 i zgadzało się )
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#8 Wysłany: 2 Styczeń 2017, 18:14
Prawidlowa odpowiedz.
A kto powiedzial ze zagadka musi byc trudna. Powiedzmy to taka swiateczna Numer to tylko dodatek. Juz sama sylwetka jest charakterystyczna. A tak na marginesie. Z "przylozenia" to byla bitwa wczesnie. Tu juz jakis dystans byl.
Nie mówię o walce krążowników i niszczycieli, gdy się prawie taranowali, ale o rozstrzelanie Kirishimy z 5km, który to dystans dla pancernika jest strzelaniem "z przyłożenia" (gdzie praktycznie nie musisz brać żadnych poprawek przy celowaniu, tylko "skierować lufę w kierunku wroga".
Cytat:
at midnight fired on Kirishima from 5,800 yards (5,300 m), point blank range for Washington's 16-inch/45-caliber guns,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum