Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Fajnie wygląda, swoją drogą. Wyraźnie ta wieża nie pasuje do reszty
Wygląda jak dziecko TK-3 i PZInż 130 (tak, wiem, że to PZInż ma naprawdę wieżę z TKW)
Zgadza się Andrev, zadajesz. Swoją drogą tu jeszcze z km wz.25.
_________________ Ma Anglia Nelsona i Francja Villeneuve'a,
Medina-Sidonia w Hiszpanii żył,
A kto dziś pamięta Arenda Dickmanna?
To polski admirał, co z Szwedem się bił.
No to z kategorii "Byłem, widziałem, zdobyłem i co tam jeszcze Luciak pisał".
Na zdjęciu widać 3 memoriały w formie pomników z tablicami. Komu są poświęcone?
[jako, że zagadka jest potrójna, wygrywa ten, kto udzieli najwięcej poprawnych odpowiedzi. W przypadku remisu, ten kto odpowiedział na ostatniego pana ]
Przemo? Możesz posprzątać? Tzn. temat Olkowego auta wydzielić? Bo tak to nie wiadomo, czy odpowiadać tutaj, czy rozmawiać o stłuczce.
Podpowiedź:
W Polskich Siłach Zbrojnych wciąż mamy te "branże"... Więc Polacy nie gęsi i swoich mają...
A podczas 2 WŚ też mielieliśmy się czego wstydzić w działaniach naszych chłopaków z tych braż.
Polacy 1.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 203.07 KB
Polacy 2.jpg Oczywiście ci w tle. Ci z przodu, to (podobno) politycy :)
Kurcze, panowie. Może się mylę, ale ja bym co najmniej na jakich jednostkach służą ci panowie z pierwszego zdjęcia zgadnął. A i w trzecim w tle widać ich okręt, należący do pewnego działu marynarki....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum