Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Tesiu, gratuluję wygranej, całuję rączki za pozbawienie mnie osiwienia przez nerwy z tą zagadką i cieszy mnie, że odpowiedziałeś, bo już naprawdę wychodziłem z siebie, jak tu dać podpowiedź inną, niż:
pierwsi walczą na morzu, ale raczej pod morzem
drudzy walczą na lądzie, a główny transport realizowany jest powietrzem.
Trzeci podróżują, czy lądem, czy morzem, czy wodą... i raczej unikają "klasycznych" bitew... ale nie unikają walki...
I to byłoby ostatnie I chyba bym kolejno literki odsłaniał, jak w kole fortuny XD
No, ale, że menu z gry Komandosi, nikomu nic nie powiedziało? Takie charakterystyczne...
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#742 Wysłany: 12 Listopad 2019, 20:31
Mam nadzieje proste. Tych dwoch panow spotkalo sie niedawno na planie filmowym aby wspolnie wystapic w pewnym filmie historycznym. O kim mowa, jaki to film i w kogo sie wcielili.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#750 Wysłany: 15 Listopad 2019, 20:09
Kategoria: przybyłem, zwiedziłem, zdobyłem
Co to za obiekt i gdzie się znajduje:
P1190790r.jpg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 476.62 KB
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#751 Wysłany: 17 Listopad 2019, 10:11
Hej, no co jest - przecież to bardzo prosta zagadka.
Miejsce znajduje się w jednej z największych metropolii.
#754 Wysłany: 9 Grudzień 2019, 18:07
No w końcu
Twoja kolej Andrev
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Już gdy wychodził w morze na rejs w zespole, coś zapowiadało, że nie skończy się dobrze. Wśród wypadków i wydarzeń mamy:
a) uszkodzenie siostrzanego okrętu podczas wychodzenia w morze
b) "zgubienie" bomby głębinowej, a w konsekwencji uznanie przez zespół, że są atakowani
c) atak na sojuszniczy okręt
d) (podobno, [niepotwierdzone]) bycie na muszce ciężkich dział sojuszniczego okrętu, którego dowództwo nie było pewne intencji pechowego okrętu.
e) "aresztowanie" okrętu w porcie po drodze... o czym załoga nie miała pojęcia.
A wszystko w ciągu jednego tygodnia.
Co to za okręt i o jakiej wyprawie mowa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum