Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Czy to normalne, że WT sam sobie decyduje, kiedy ma sobie ściągać aktualizacje?!
Kurczę, odpalam kompa, żeby odpowiedzieć w PBF-ie, bo akcja idzie na całego, rury się grzeją od wystrzeliwanych torped, itd. itp., patrzę – a tu na dolnej belce ikonka WT i jakaś taka zjadliwie zielona…
Klikam – otwiera się wstępna plansza, patrzę - a on mi melduje, że właśnie ściąga: „uzupełnianie tekstur”, potem „nawiązywanie połączeń”, a w końcu „pobieranie plików 0,9 GB” !!!
No, to godzinę mam z głowy!
Próbuję napisać i wysłać posta do PS – tragedia! Mieli i muli. Dwa razy mnie wywaliło do okien logowania.
No w końcu się udało i post się wysłał - ale TO MĘKA!
Mam słabe łącze – nowe (szybkie) ruszy dopiero pierwszego grudnia. Czyżbym do tego czasu musiał przeżywać takie jazdy?
Czy jest jakiś sposób ustawienia tego bydlaka (WT), żeby mnie łaskawie PYTAŁ O ZGODĘ na rozpoczęcie pobierania plików?!!!
@PL_Qbik
Na podstawie obrazka Finka:
- odznacz "Wysyłaj po pobraniu",
- odznacz "Użyj DHT" (protokół bittorent'a),
- odznacz "Użyj wymiany peerów".
Aby w miarę komfortowo przeglądać strony WWW, zaznacz "Ogranicz pobieranie do (kb/s):" i w polu (niewidocznym na rysunku) wpisz w przypadku Twojego obecnego łącza wartość 250 (300, 350 ?).
Musisz sam przetestować jaka będzie odpowiednia - mniejsza gdy oglądasz filmy, a większa gdy tylko przeglądasz strony.
Tak na wszelki wypadek - obliczanie wartości kb/s:
D 3,94 Mb/s - (3,94x1024)/8= 504,32 kb/s maksymalny download Twojego obecnego łącza.
Przy moim 10 Mb łączu, WT ściąga patch'a z prędk. 1100-1300 kb/s.
Gdy już będziesz miał szybsze łącze oczywiście zwiększysz tą wartość
Gdy zostawisz na noc ściąganie, nie korzystasz z internetu, odznacz "Ogranicz pobieranie do (kb/s):" i WT będzie korzystało z całego pasma - szybsze ściąganie.
@PL_CMDR Blue R
Dzięki Finek za pokazanie GDZIE grzebać i co ewentualnie wyłączyć.
@PL_Mirko
Dzięki Mirko za wskazanie JAK poustawiać "ptaki" w kratkach.
Na dole zamieszczam dwa zrzuty moich ustawień:
Na pierwszym widać ustawienia, jakie zastałem.
Na drugim widać ustawienia, jakie mam obecnie, po zastosowaniu się do wskazówek Mirka. Nie zaptaszkowałem tylko pierwszej od góry kratki "Ogranicz pobieranie do", ponieważ stwierdziłem, że gdy zdecyduję się już na to pobieranie, to będę chciał iść na całość (żeby było jak najszybciej). A zauważyłem też taką fajną możliwość, że w trakcie gdy dane są pobierane, pojawia się możliwa do kliknięcia opcja: "Przerwij pobieranie na 30 min". To jakby co - skorzystam z tej właśnie opcji.
Mam jeszcze dwa pytania :
1. Czy trzy dolne kratki mam pozostawić "zaptaszkowane" tak, jak to mam obecnie (zrzut nr 2)?
2. Czy sześć górnych kratek ma pozostać bez "ptaszków" już na stałe, czy to tylko chwilowe ustawienie na czas dużego ściągania danych?
Aha. Mirko - Twoje obliczenia mojej prędkości pobierania są IDEALNE! W trakcie tego 15-godzinnego pobierania właśnie tak mi się to wahało: od ok. 200 do ok. 500 kb/s.
I wiecie co? Chyba z tym wielkim pobieraniem tekstur nie będę czekał do 1 grudnia (gdy mi przyspieszą łącze), tylko uruchomię od razu - jakoś to przetrwam. No bo WT bez tego pobrania nie wpuszcza mnie nigdzie indziej, tylko do bitew zręcznościowych (AB)... A tam jest taka rozpierducha, że umarł w butach!
Co o tym myślicie?
@PL_Mirko
Tak. Sprzęt do latania mam. Zakupiony dokładnie wg Twoich porad. Ale tylko zajrzałem do pudełek czy wszystko jest. Jeszcze nie podłączałem - deficyt czasu, psia mać!
Dzięki za odpowiedź n/t górnych sześciu kratek. Ponawiam pytanie o dolne kratki:
Czy trzy dolne kratki mam pozostawić "zaptaszkowane" tak, jak to mam obecnie (zrzut nr 2)?
P.S.: Nie wiem czy mam się zapisywać do dywizjonu, czy najpierw się czegoś nauczyć?
P.S.1: Czy nadal oczekujecie na propozycje motta Dywizjonu i jeżeli tak - to w którym temacie je zamieszczać?
Czy trzy dolne kratki mam pozostawić "zaptaszkowane" tak, jak to mam obecnie (zrzut nr 2)?
P.S.: Nie wiem czy mam się zapisywać do dywizjonu, czy najpierw się czegoś nauczyć?
P.S.1: Czy nadal oczekujecie na propozycje motta Dywizjonu i jeżeli tak - to w którym temacie je zamieszczać?
Ja mam zaznaczone tylko "Aktualizacje automatyczne". Pozostałe 2 opcje są dobrze opisane, łatwo się domyślić co powodują. Tak na wszelki wypadek - lancher to jest ta formatka, która "wyskakuje" gdy 2x klikniesz skrót na pulpicie.
Ad. P.S. Po to jest dywizjon, po to jest możliwość gry w zespołach 4 osobowych, aby było ułatwić start początkującym. Ale trzeba mieć ochotę i czas na wspólną grę.
Ad. P.S.1. Motto dywizjonu jest najbardziej widocznym elementem na panelu info dyw. Zamiast górnolotnych sformułowań, zamieściłem adres forum i Discord,a PS. Oczywiście można to zmienić.
Ja mam zaznaczone tylko "Aktualizacje automatyczne".
Dzięki. Ustawię po Twojemu.
Cytat:
Po to jest dywizjon, po to jest możliwość gry w zespołach 4 osobowych, aby było ułatwić start początkującym. Ale trzeba mieć ochotę i czas na wspólną grę.
O.K. Złożę aplikację. Ochotę mam wielką. Jeśli się okaże, że czasu za mało - chyba zawsze można mnie skreślić?
Cytat:
Motto dywizjonu jest najbardziej widocznym elementem na panelu info dyw. Zamiast górnolotnych sformułowań, zamieściłem adres forum i Discord,a PS. Oczywiście można to zmienić.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#13 Wysłany: 24 Listopad 2019, 20:36
PL_Qbik napisał/a:
O.K. Złożę aplikację. Ochotę mam wielką. Jeśli się okaże, że czasu za mało - chyba zawsze można mnie skreślić?
Qbik, liczy się wspólna zabawa - i powolny grind do coraz lepszych jednostek.
Mi pasują kutry torpedowe, niszczyciele, a Finkowi wodoloty i barki.
Co kto lubi.
A nawet jak skoczysz na grę raz na miesiąc, na niskim poziomie...
To wezmę kuter, starego trałowca i pogram również.
Bo nie liczy się sama gra, grind, zwycięstwa, punkty.
Liczy się to, że będziemy grać razem i że mamy tym sposobem możliwość zainteresowania naszą pasją innych.
Spotkamy się na tylko 1 grę, przegramy ją, ale będziemy gadać pierdoły o korwecie Flower, którą widzieliśmy w grze i o historii powstania tego projektu? Jak tylko to był miły czas, to co z tego, że moglibyśmy w tym czasie zagrać 5 gier i zmiatać wrogów?
Liczy się to, że jesteśmy razem.
Że widzę jak Mirko jest zjadany przez inny kuter (kurka wodna, zapomniałem screena z replayu zrobić), że widzę znajome osoby, że mogę pogadać z wami.
Przed WT ciężko było kogokolwiek złapać na discordzie. Teraz zaczyna się ruch.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum