Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#162 Wysłany: 8 Grudzień 2019, 14:46
Stan załogi jak i okręty dobry. Myślę, że bardzo szybko będziemy gotowi do pownownego patrolu. Z resztą na to liczę.
Jutro dostarczę pełen raport.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#164 Wysłany: 11 Grudzień 2019, 15:26
Raport z patrolu bojowego USS Snook
13/7/43 - 8/29/43
7/13/1943
USS Snook wyrusza z Pearl Harbour – cel Wyspy Gilberta. Pierwszą część podróży płyniem z USS Pompano.
7/21/43
Opuszczamy USS Pompano
7/23/43
Osiągnęliśmy pozycję na zachód od Tarawy
7/24/43
Zabezpieczamy nalot naszych bombowców na Tarawę. Zbliżamy się do lądu i poszukujemy zestrzelonych lotników. Podejmujemy z wody pilota zestrzelonego myśliwca. Nie potwierdza żadnych innych strat. Na noc odchodzimy na zachód. Zanurzamy się wykrywając na radarze samolot. Pod wodą hydroakustyk nic nie wykrywa.
7/25/43
Kontynuujemy zabezpieczenie nalotów. Wieczorem zgodnie z rozkazami przesuwamy się na północ.
7/29/43
Otrzymujemy rozkaz zmiany pozycji i rozpoczęcia patrolu w okolicach wyspy Tapiwa. Ruszamy niezwłocznie
7/31/43
Kontakt lotniczy. Zanurzenie.
8/13/43
Kontakt – niszczyciel. Pozostajemy niezauważeni. Brak innych kontaktów.
8/19/43
Otrzymujemy zgodę na powrót do bazy
8/20/43
Kontakt radarowy. Prędkość 20 węzłów. Podejmujemy pościg zakładając, że to szybki transportowiec. Cel okazuje się być niszczycielem. Ze względu na małe szanse na wyjście do ataku, rezygnujemy z pościgu.
8/21/43
Kontakt z amerykańską łodzią latającą – nr taktyczny „xxxx”. Mimo wysłania sygnałów nie reaguje czeka do ostatniej chwili z odpowiedzią.
8/29/43
Wejście do Pearl Harbour. Koniec rejsu.
Przepłynięto 20700 mil morskich
Uratowano: 1 pilot
Stan okrętu: w gotowości
Raport sporządził
Lt. Cdr Raymond "Wampir" Blood
gdy dwa dni później Raymond spotkał się z komandorem porucznikiem Petersonem na odprawie po misji, ten stwierdził:
-Szkoda, że Japończycy utknęli na Truk. Jakby zaatakowali, mielibyście szanse ich złapać.... - po czym dodał - Oczywiście to dobrze, że utknęli, bo to daje nam swobodę operacyjną.... Podsumowując... Główna misja wykonana, morskie siły lotnicze są z waszej akcji zadowolone... A potem napotkano tylko patrole, zgadza się?
#166 Wysłany: 11 Grudzień 2019, 17:33
Tylko dwa razy samotny niszczyciel. Myślałem że to może jakaś forpoczta większych sił - ale niestety nie.
-Cóż, to następnym razem na pewno będzie lepiej - powiedział Peterson - Co możemy powiedzieć o ostatnim zadaniu. Misja wykonana, działanie poprawne i tyle.
Dowódca zamknął raport.
-Spotkamy się ponownie 7 lub 8 września na odprawie. Otrzymacie przepustkę do Święta Pracy (6 września). Przez adiutanta prześlę informację, kiedy się spotkamy. Następnym razem wyślę was w bardziej bojowe zadanie.
#168 Wysłany: 11 Grudzień 2019, 18:51
Dziękuję Sir. Załoga jest głodna sukcesów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum