Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Mam gre "Dangerous Waters" Jest strasznie trudna i niema samouczka a nigdy wcześniej nie miałem okazji zetknąć sie z nowoczesnymi radarami sonarami i innymi wynalazkami ktore sa zamontowane na nowoczesnych okretach podwodnych
I tu się rodzi moje pytanie -
Grał w to ktoś ? jesli tak to prosze o porady co i jak
moze jakis poradnik macie lub spolszczenie do gry
#4 Wysłany: 23 Luty 2007, 14:51
Na płycie z Dangerous Waters są krótkie filmiki pokazujące obsługę podstawowych urządzeń itp. Nie pamiętam w tej chwili nazwy katalogu, ale nie jest trudno je zlokalizować.
Po instalacji powinieneś też mieć na dysku poradnik/instrukcję (w języku angielskim) w formacie pdf.
Jeżeli nie masz to mogę Ci go przesłać.
//EDIT
Ooops... to jest wątek z lutego... ale zeszłego roku.
Ostatnio zmieniony przez Draco 23 Luty 2007, 14:55, w całości zmieniany 1 raz
#6 Wysłany: 1 Marzec 2007, 11:58
PL_KoYoT napisał/a:
czy ta gra jest warta kupna?
Jak najbardziej!
Zwłaszcza, że cena jest niska.
To bardzo dobra gra. Świetny symulator.
Oczywiście sporo zależy od oczekiwań, bo jeżeli ktoś woli bardzo proste symulatory, gdzie liczy się tylko akcja a prowadzenie jednostek i walka mają być proste i zautomatyzowane, to DW nie jest dobrym wyborem.
Myślę jednak, że większość osób na tym forum właśnie lubi zaawansowane symulatory, DW świetnie się sprawdza w tym obszarze.
Jednyną wadą gry jest jej słaba grafika. Wygląda ona bardzo kiepsko w porównaniu do SH3.
Z drugiej strony grafika w DW jest wyraźnie lepsza niż w SH2 i DC, więc jeżeli się gra w te gry to i w DW można bez przeszkód.
Ostatnio zmieniony przez Draco 1 Marzec 2007, 12:00, w całości zmieniany 2 razy
bardzie właśnie chodzilo mi o to czy jest to prawdziwy symulator na nie jakaś strategia czy coś.... mam nadzieję że jak jestem dowódca okętu podwodnego to tylko nim kieruję a nie całą flotą jeszcze.
#8 Wysłany: 2 Marzec 2007, 12:29
W takim razie nie ma problemu i gra jest dla Ciebie, bo grasz tam jedną jednostką - okrętem podwodnym, fregatą rakietową, helikopterem albo samolotem - wybór należy do Ciebie. Zawsze jednak sterujesz jedną jednostką.
Masz możliwość obsługiwania poszczególnych stanowisk własnoręcznie albo też zlecenia załodze zajęcia się ich obsługą.
Dodam jeszcze, że samych "subów" jest kilka do wyboru co bardzo urozmaica zabawę.
Pod względem samej symulacji DW jest lepsze i dużo bardziej zaawansowane niż SH3.
Ogólnie, biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, najbardziej lubię grać w SH3, ale DW jest na pewno najlepszym symulatorem. To bardzo dobra gra.
Ostatnio zmieniony przez Draco 2 Marzec 2007, 12:31, w całości zmieniany 1 raz
Na obu stronach jest trochę screenów obrazujących czego można się podziewać po grze.
Jeżeli chcesz mogę też wgrać na jedno ze swoich kont jeden albo dwa filmiki-samouczki, które są dołączone do gry - to Ci powinno dać jeszcze lepsze wyobrażenie o tym na czym ta gra polega w praktyce.
Draco , moja gierka jest juz w drodze do mnie. Jak tylko ją dostanę to czekam na Ciebie i śmigamy na necie
Ale gdybyś gdzieś napotkał spolszczenie to wdzięczny jestem za przekazanie mi namiarów . Operowanie takim sprzętem przezemnie mogło by mieć katastrofalne skódki dla calego świata
#15 Wysłany: 7 Marzec 2007, 22:59
PANOWIE TA GRA TO JEST DLA PRAWDZIWYCH TWARDZIELI I WYMAGA OGRONEJ WIEDZY ZWLASZCZa z "HYDROGRAFI" i TAKTYKI
JA OSOBISCIE UWIELBIAM TOPIC AKULE ZE ŚMIGŁOWCA ale prawdziwym wyzwaniem jest akcja na DD To prawdziwa łamigłówka tyle kombinacji???
#17 Wysłany: 8 Marzec 2007, 12:51
PL_KoYoT napisał/a:
Draco , moja gierka jest juz w drodze do mnie. Jak tylko ją dostanę to czekam na Ciebie i śmigamy na necie
Świetnie. Bardzo chętnie z Tobą zagram.
Jedyny problem to fakt, że na ogół mam czas na grę tylko w weekendy i często też w dość ograniczonym zakresie, myślę jednak, że uda nam się jakoś dopasować terminy. :-)
A co do trudności gry to - jak wiemy - praktyka czyni mistrza. Pogramy, poćwiczymy i będziemy naprawdę dobrzy, a poza tym liczy się też przyjemność płynąca ze wspólnej gry. :-)
Ostatnio zmieniony przez Draco 8 Marzec 2007, 12:52, w całości zmieniany 1 raz
PANOWIE TA GRA TO JEST DLA PRAWDZIWYCH TWARDZIELI I WYMAGA OGRONEJ WIEDZY ZWLASZCZa z "HYDROGRAFI" i TAKTYKI
JA OSOBISCIE UWIELBIAM TOPIC AKULE ZE ŚMIGŁOWCA ale prawdziwym wyzwaniem jest akcja na DD To prawdziwa łamigłówka tyle kombinacji???
Obsługa OHP w owej gierce jest rzeczywiście dość skomplikowana. Ogólnie rzecz biorąc cała gra jest zrobiona tak, że jedna osoba może mieć kłopoty z zapanowaniem nad tylko jedną jednostką. Dlatego chwała temu co wymyślił opcję multistation.
Często pływam z chłopakami z OoO w DW i przyznam, że gra staje się milsza, gdy ma się wspasrcie siedząc na jednaj jednostce.
Jeden obsługuje sonary, radio, a drugi TMA i wyrzutne. Heh.
A co jest najgorsze w tej grze???
Wieloryby i krewetki. Dlaczego??
Bo jak siewstawia ich w edytorze ok. 40 sztuk to potem trudno cokolwiek usłyszeć
Jak coś moje GG jest dostępne. Chętne zagram. Czekam też na info na pw. Może zbierze się większy skład. Na początek jednak proponuje TRENING
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum