Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
No taa ja tez zaluje ze nigdy nie zdazylo sie byc na ubocie
Kolejne pytanie - jak zrobic zeby zainstalowac oddzielnie podstawke i GWX - tzn. pykac kiedy sie chce na podstawce a kiedy przyjdzie ochota to na GWX. Z tego co zauwazylem to chyba nie mozna zrobic 2 instalek? Mam nadzieje ze sie myle?
Albo instalujesz oryginal i kopiujesz gdzies, potem instalujesz jeszcze raz... ja tez prosze o patcha do gwx i jesze linka do AOTD nowego jak można matrose@onet.eu
Co mnie zaskoczyło w GWX to że niema prawie życia na morzu jak grałem na czystym SHIII to wtedy jakieś C2 czasami się trafiło a tu nic może jakiegoś World moda wpakować?
Co mnie zaskoczyło w GWX to że niema prawie życia na morzu jak grałem na czystym SHIII to wtedy jakieś C2 czasami się trafiło a tu nic może jakiegoś World moda wpakować?
Sorki ale się zaczynam zastanawiać Czy ja mam innego GWX-a ?! Jak to niema życie na morzu popłyń w okolice G.B a co ja mówię wszędzie jest ruch ! Może coś źle się zainstalowało bo naprawdę jest to dziwne. Popytaj innych może niech się wypowie reszta userów GWX-qa
Hmmm... W GWX ruch statków na morzu jest na pewno berdziej urozmaicony niż w czystym SH3. Mi udaje się spotkać sporo statków róznego rodzju. Od "choinkowych" neutrali, przez zwykłe alianckie merchy, aż po okręty Royal Navy.
Panowie, o czym my tutaj pitolimy?! Trza się spotkać i pyknąć w GWX'a..., bo mało jest okazji do grania na necie z tym modem... . 8 marynarzy przed kompami się zbierze i będzie zabawa...
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 3 Marzec 2007, 19:25, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#91 Wysłany: 5 Marzec 2007, 11:15
u mnie w GWX eksplozje tonących statków są niesamowite. Trzeba tylko mieć szczęście i trafić w odpowiednią część. Jeśli chodzi o ruch, to w ostatniej misji w kampanii natykałem się na same statki neutralne, ale przecież podczas drugiej wojny okręty nierzadko wracały do portów z zerowym tonażem. Akurat w podstawie SH3 trochę przegieli z ilością samotnych jednostek, ale specjalnie, żeby po prostu nie było nudno. Za to w GWX chyba częściej można natknąć się na konwoje, albo po prostu mam szczęście
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#92 Wysłany: 6 Marzec 2007, 13:47
Cytat:
Jeśli chodzi o ruch, to w ostatniej misji w kampanii natykałem się na same statki neutralne, ale przecież podczas drugiej wojny okręty nierzadko wracały do portów z zerowym tonażem.
u mnie to samo 3 tyg w morzu i 2 zatopione frachtowce (5000t) nuda i nic sie nie dzieje - jak w polskim filmie :-) a tak serio nowy patch wnosi kilka nowosci graficznych ktorych wczesniej nie miałem kręcące sie anteny radarow, wykrywacz radaru na chrapach itp do tego mam gorszą pogode ;-) i wydaje mi sie ze niszczyciele maja niższą wykrywalnosc a wy co znalezliscie za nowosci ???????. Jak by kto szukał tego patcha albo calego GWX oto link do strony http://www.users.on.net/~jscones/GWX/
A u mnie, jest ciekawie... parszywa pogoda, pierwszy tydzień nie oszczędza moich marynarzy na morzu Irlandzkim, ciągły sztorm rzuca wręcz okrętem typu IXB. Ze względu na złą widoczność wachta na kiosku w komplecie wypatruje okręty nieprzyjaciela... Nagle z mgły wyłania się frachtowiec, niestety już nic nie da się zrobić- będzie kolizja! U-boot uderza z impetem w lewą burtę frachtowca, oficer melduje, że mamy poważny przeciek. Cała załoga odpoczywająca na kojach zajmuje stanowiska bojowe. Przeciek załatany, więc rozkazuje rozpocząć pościg za wrogą jednostką... . Pościg trwa ok. 20 min. Stoję na kiosku i wypatruje wroga. Z mgły ponownie wyłania sie frachtowiec, bez wahania odpalam 1 torpedę z zapalnikiem magnetycznym..., czekam ok 30 sek. i słyszę jak torpeda wybucha pod kilem celu. Po tym znowu tracę kontakt z celem ale nie zaprzestaje poszukiwań... staram się znaleźć we mgle zarysy ognia, który nakieruje mnie na 'anglika'... . Znalazłem! Podchodzę do niego bliżej żeby mieć pewność, że torpeda za 20 000 tys. marek trafi, i... poszła, kolejna torpeda idzie na frachtowiec, tym razem czekam ponad minutę. Podpływam jeszcze bliżej i słyszę jak torpeda wybucha... statek idzie na dno a ja wraz z załogą odpływam jakieś 200 km i osiadam na dno aby przeczekać poszukiwania.
I jak? Smakowała opowieść krótka? POZDRO Matrose
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 7 Marzec 2007, 16:53, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Olamagato Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Paź 2005 Posty: 253 Skąd: z piekła rodem
#94 Wysłany: 9 Marzec 2007, 15:16
Pojawiły się nowe pliki GWX. Wersja (chyba update 1.02) z 6 marca. Ale oprócz tego również z tego samego dnia plik z niższymi antenami i 7 marca skórki. Tak więc wydaje się, żete dwa ostatnie pliki to opcje w 1.02 - tyle, że nie jestem pewien.
Pojawiły się też pliki z lutego i są to chyba jakieś poprawki do oryginalnej wersji. Nie było ich gdy ciągnąłem GWX 1 lutego. Ale podejrzewam, że 1.02 zawiera je.
Czy ktos wie o co w tych plikach chodzi?
Na prosty rozum wychodzi mi, że żeby zainstalować rozszerzenie w najnowszej wersji trzeba odpalić instalator podstawowej wersji, następnie 1.02 i ewentualnie te dwa dodatkowe pliki z 6 i 7 marca. Ale pewności żadnej nie mam.
Czy ktoś może to potwierdzić lub sprostować?
ps. Widzę, że mnóstwo osób pyta się czy GWX pójdzie na czymś klasy GF FX 5xxx. Nie pójdzie.
Żeby odpalać GWX bez stresów potrzeba conajmniej 1,5 GB ramu, procek klasy 3 GHz i kartę conajmniej klasy GF6600GT lub Radeon 9800 Pro.
Głównie spowodowane jest to powiększeniem renderowalnej sceny 3d z 8 Km na 16 km co zwiększa potrzeby obliczeniowe karty jakieś 4 razy. I nie ma większego znaczenia czy ogladamy kiełbasy w centrali czy oglądamy horyzont.
Od 6 dni jestem na patrolu.... I nie licząc dwóch Blencheimów (czy jak im tam, te dwusilnikowce) nie spotkałem żywego ducha.... Pomocy... Paliwo mi się kończy, a ciągle mam 6 torped.... Zaraz się chyba do Scapa Flow wybiorę....
Widziałem do tej pory jeden neutralny statek... Rzeczywiście... Piękna oświetlona choinka... Ale po co świecił jak choinka stojąc w porcie? Mniejsza o to...
Wypłynięcie z Kilonii i kurs przez kanał, to najwspanialsze (wizulanie) chwile jakie spędziłem nad Silent Hunterem... Normalnie cały czas na lornetce i podziwiam okolicę.
Błąd z kwadratem, o którym pisałem zniknął na nowej karcie graficznej.
I choć zaczyna mi brakować paliwa, a w każdej chwili może zaatakować mnie samolot (swoją drogą... czemu one karabinów nigdy nie używają), stwierrdzam również, że mod jest fantastyczny
Mam problem z zanurzaniem w GWX, płynąc np. na gł. 140m
z prędkością 1W daję na głębok. 200m i przez 20min nic... ,nie zanurza się
po tym czasie ani o 1m więcej. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?
W starym SH , albo AoD było dodatkowo: dziób -+15 rufa -+ 15 co pozwalało przy danej prędkości szybciej lub wolniej się zanurzać a tu nic z tych rzeczy (chyba , że coś przeoczyłem).
Na peryskopowej natomiast przy maszynach STOP okręt wynurza się sam
Dolał bym trochę litrów do balastu ale jak?
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#98 Wysłany: 19 Marzec 2007, 23:15
na peryskopowej ustaw głębokość 14m - marynarze utrzymają okręt na tej głębokości, a jeśli nie, to przy tym ustawieniu wypłynie maksymalnie na 12. Przynajmniej u mnie to działa. Ciężko jest zanurzyć okręt nie będący w ruchu, choć fakt - powinna być opcja zalania zbiorników. Tu też mam patent - kiedy sonarzysta melduje, że niszczyciel zrzuca bomby, to daje maks na przód. Po zrzuceniu bomb okręty wojenne nie prowadzą nasłuchu (bo by im uszy rozsadziło) i wówczas możesz spokojnie rozpędzić łajbę, co da Ci możliwość zejścia kilka ładnych metrów głębiej.
Witam!
Wlasnie zaczalem od 39 grac w GWX - fajne komunikaty sie pojawiaja na radiu Mam pytanie - pojawiaja sie komunikaty w stylu SSS jakis okret tonie i tu pada szerokosc geograf i wysokosc - tzn polozenie. Wszystko pieknie tylko jak to znalesc na mapie (mapa podzielona na sektory a nie wg szer i wysok geograf)? GPSu tez na ubocie nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum