POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: PL_HUBAL
4 Grudzień 2007, 19:18
Dyskusja na temat Silent Hunter IV
Autor Wiadomość
scott 

Kraj:
poland

#21  Wysłany: 27 Kwiecień 2007, 14:24   

wirtualny napisał/a:
Witam :)
A możecie napisać na jakim sprzęcie gracie, bo kumpel z forum gra na CD2 x6800, 8800GTS, 2 GB RAM i w porcie ma 22 FPS pod wodą 18 FPS przy ustawieniach 1280x1024 wszystkie detale na max bez AA i AF. Wiec coś tu jest nie tak z takimi wymaganiami to będzie chyba porażka roku a nie gra roku. :/
Pozdrawiam.

to coś nie ten teges z tym kompem - gram na amdx2 4200 2gb ram i 7900 gto i gra działa b.dobrze - rozdziałka 1280x1024 i detale włączone na max ( wyłączona mgła wolumetryczna i filtry ekranowe - dziwne jakieś ) i fps nie spadają poniżej 50 , a noramlnie to ok 55-65 nawet podczas walki z konwojem.
A może kolega visty używa bo tam są problemy z prędkością działania gier - ale to wynika ze słabych sterowników od nvidi dla kart z serii 88xx

PL_Intruder 

Kraj:
poland

#22  Wysłany: 4 Maj 2007, 12:02   

Witam panów marynarzy :lol Wlaśnie zacząłem bawić się w tę rewelacyjną gierkę.
Klimat i grywalność - super!
Mam Pentium D 2x3.0, 1GB RAM 667 ale najslabszym punktem jest grafika - GeForce 6600GT 128. Mimo tego gra na 1024 z wiekszością detali chodzi bardzo plynnie i nie ma z nią żadnych problemów.

PAlllUCH 

Kraj:
poland

Imię: Damian

#23  Wysłany: 5 Maj 2007, 08:33   

U mnie tak jak u Scotta FPS nie spada ponizej 50 ,zawsze powyzej, no chyba ze przelanczam pierwszy raz na widok 3D to spadnie ale zaraz wraca do normy.

Moj sprzet to:
Athlon Dual Core 2x2,2Ghz
Radeon X1950GT 512Mb
DDR II 2x1GB Geil Dual Chanel

I oczywiscie plaska 19 i wszytsko lata az milo.
Ogolnia gra potrzebuje duzo Ram-u.

PL_Intruder 

Kraj:
poland

#24  Wysłany: 5 Maj 2007, 13:05   

no dobrze, to wszyscy się już pochwalili więc ja zadam pytanko on-topic :lol

właśnie rozpocząłem karierę w SH4. Stancjonuję w Pearl Harbour. Jako pierwszą miałem misję, gdzie muszę popłynąć do Japonii i wysadzić szpiega.
Looz - dopłynąłem sobie tam, poczekałem pod wodą kilka godzin na zmierzch i w nocy na wynurzeniu podpłynąłem do brzegu i wysadziłem pacjenta.

Po wykonaniu tego zadania (cięgle ten sam partol) dostałem zadanie zatopienia statków wroga. Wyszukałem sobie średni konwój i unieruchomiłem 2 statki, oznaczyłem ich pozycję i popłynąłem aby dorwać 2 kolejne. Udało się ale wykryły mnie 3 niszczyciele i ścigały jak psy zająca. Naszczęscie te nieruchome były niedaleko więc przekradłem się do nich i prawie 8 godzin kryłem się pod jednym z nich. Sostały mi 3 torpedy :beksa: Niszczyciele krążyły wokół, nawet przyleciało lotnictwo ale mnie nie dorwali. W dobrym momencie pocichu udało mi się odpłynąc na ok 15km i niszczyciele sobie poszły. Dokończyłem 2 dryfujące rudery i wykonałem zadanie... ale otrzymałem trzecie. Nie miałem już paliwa i torped więc jakoś wróciłem na Midway, uzupełniłem zapasy i wróciłem w rejon Japonii.
Tutaj chciałbym zadać pytanie :
dostałem zadanie "z lornetką" - patrol na morzu Wschodniochińskim. Ikonka była przy małych wysepkach ale nie na ww. morzu. Dopłynąłem tam i nic się nie stało - nadal miałem niewykonane to zadanie. W dzień trafiła się paskudna pogoda, lało, burza... i 2 duże handlowce. Zatopiłem je... i nadal nic - zadanie niewykonane. W sumie miałem 54tys ton zatopionych statków.
DLACZEGO TA IKONKA Z LORNETKĄ NIE ZNIKNĘŁA I CO TRZEBA PRZY NIEJ ZROBIĆ?[shadow=000000][/shadow]

Po zakończeniu patrolu z niewykonanym zadaniem z ikonką patrolu w porcie dostałem zjebkę, że mam przeorany statek (a wrócił nieuszkodzony) i zamieniłem na Purpoise.
CO DAJE PRZYZNAWANIE ZAŁODZE MEDALI?[shadow=000000][/shadow]

Coś ta instrukcja do gry jest troszkę niedopracowana, bo nadal mam sporo pytań i niewiadomych.

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#25  Wysłany: 5 Maj 2007, 13:19   

Kampanii w SH IV tak na poważnie jeszcze nie grałem (czekam na patcha 1.3 :8) ) ale to chyba oznacza że trzeba zrobić zdjęcie wrogiego terenu (port, zabudowania etc. w SH I też było takie coś tylko tam chyba była ikonka aparatu)

PL_Intruder 

Kraj:
poland

#26  Wysłany: 5 Maj 2007, 13:29   

Z tego, co wiem to tutaj chyba też jest ikonka aparatu... Ja dostałem lornetkę i to w miejscu, w którym nie ma żadnych baz do sfotografowania.

Poza tym jeszcze kilka pytań (mam rok 1941) :

KTÓRA KLASA OKRĘTU P.WODNEGO JEST NAJLEPSZA?
JAKA PRĘDKOŚĆ JEST NAJLEPSZA W STOSUNKU EKONOMIKA/PRĘDKOŚĆ (2/3)?
CO Z BUGIEM, PRZEZ KTÓRY W MOJEJ KLASIE ORKĘTU (nie pamiętam) BURTY GRNIAZDA KARABINU PLOT ZASŁANIAJĄ MI CEL?
JAKA JEST RÓŻNICA MIĘDZY Mk10 I Mk14?
JAK ZDOBYĆ RADAR POWIERZCHNIOWY (surface radar)?
JAK SZYBKO I SKUTECZNIE ZATAPIAĆ SZYBKIE I ZWROTNE NISZCZYCIELE?

Poza tym - w pewnym miejscu (1/2 drogi między Midway i Japonią) często nękały mnie samoloty - czy gdzieś tam mam szukać lotniskowca?
Ostatnio zmieniony przez PL_Intruder 5 Maj 2007, 13:30, w całości zmieniany 1 raz  

scott 

Kraj:
poland

#27  Wysłany: 7 Maj 2007, 14:05   

Intruder napisał/a:

Coś ta instrukcja do gry jest troszkę niedopracowana, bo nadal mam sporo pytań i niewiadomych.

jak większość tej gry gdzie absurd goni drugi absurd -
aż dziw mnie bierze że japońskie niszczyciele cię męczyły ( chyba na max obrotach pływałeś) - bo nie spotkałem się z czym takim na taką skale :)
poczekaj na patcha 1.3 conajmniej
co do lotnictwa japońskiego przegieli na max (japończycy czasem wysyłali łodzie latające Emily na Hawaje ale to co w tej grze zrobili to farsa )
coś mi się wydaje że ta gra zrobiona jest pod rynek USA - ładna, prosta, efektowna.
:bum:
a tak serio to chyba beta jakaś jest :(

Areczek 

Kraj:
poland

#28  Wysłany: 24 Czerwiec 2007, 22:30   

No to jeszcze ja się wypowiem.
Co do prędkości działania gry nie wnoszę sprzeciwów chociaż mam sprzęt słabszy niż wymagania minimalne (P4 1,8/256/400 - także słabiutki), ram 768 i radeon 9700 pro 128 MB. Czasem gierka przycina, jednak jest to poniżej poziomu irytacji, także nie narzekam.

Bugi:
Kiedy minęła moja euforia, zachwyt nad grą zaczęło do mnie docierać, że gierka jest dużo w tyle za SH III a nawet może SHII. Wyobraźcie sobie np. że z działa można strzelać także w czasie sztormu i to takiego, że cały okręt jest zanurzony, nawet pod wodą można odpalać pociski. Podobnie wachta, nawet na zalanym okręcie wypatruje celu. Przedstawiłem to na screenach.

Dodatkowo AI a raczej jej brak. Właśnie wróciłem z patrolu, gdzie w czasie sztormu wykończyłem CAŁY konwój z działa. 39kT tego było. W tym były 3 niszczyciele, które nie oddały do mnie ani jednego strzału mimo, że ja w wynurzeniu strzelałem z 500-1000m. Co więcej, średnio po 3-4 moich trafieniach destroyer szedł na dno a jeden z handlowców wytrzymał ok. 60 trafień! Wróciłem do portu i wyłączyłem grę. Czekam na patcha.

Wspomniane przeze mnie zdjęcia:
http://www.gametrance.pl/...rowy_oficer.jpg
http://www.gametrance.pl/...we_chlopaki.jpg
http://www.gametrance.pl/...one_dzialko.jpg

navajo88 

Kraj:
poland

Imię: Marek
Ulubiona Gra: SH4

#29  Wysłany: 10 Grudzień 2013, 02:16   pytanie !

Panowie ponieważ nie mam pojęcia jak zlikwidować swoje konto , czy ktoś wie jak i gdzie to się robi ??????????
navajo88 :bum:

Odpowiedz do tematu