Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Co do Alf i kadłubów tytanowych to mają one następców w postaci op klasy Sierra. Też 800 m zanurzenie, 35-36 w. prędkości podwodnej. Za to są większe i wygodniejsze. Sierry są własciwie bliźniaczymi jednostkami z typem Akuła, tyle że kadłub wykonany jest z tytanu. Dlatego wolę Sierry, choć szkoda Alf, bo chyba wszystkie zostały wycofane w 1993 r. do rezerwy, kiedy gotowość bojową osiągnęła ostatnia Sierra. Aha: ruskie op rulezzzz
_________________ "Z mgły wyłaniały się wielkie okręty bojowe i ich maszty-pagody..."
Imię: Romek Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2007 Posty: 137 Skąd: Piotrków Tryb.
#22 Wysłany: 23 Maj 2007, 10:23
Nie miałem okazji obejrzeć filmu, lecz gdy go wpuszczano do kin, to moje pierwsze skojarzenie było z wypadkiem okrętu K-219 Bardzo zbieżna nazwa mnie zmyliła, lecz dzięki fachowym wyjaśnieniom Groma nie mam już wątpliwości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum