Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Mariusz
#1 Wysłany: 11 Maj 2007, 23:55 Jak zwiekszyć rodzielczośc w której wyświetlany jest SH3?
Po pierwsze witam wszystkich. Jako że całkiem nie dawno znowu odżyła we mnie chęć popływania trumnami postanowiłem sie do was przyłączyć i wrócić do korzeni. No może nie do korzeni bo korzenie dla mnie to Silent Service na Atari 800XL ale wrócić do SH3. Jednakże okazało się że po zmianie monitora z CRT na LCD 19' grafika jest ohydna. I stąd moje pytanie jak i czy jest możliwe a sądzę, że tak (w wątku poświęconym GWX pojawia sie ten temat ale mam wrażenie, że został on wyjaśniony na privie) podnieść rozdzielczość do 1280x1240?
Jest możliwość to zrobić sam się kiedyś w to chciałem pobawić ale nie wyszło, zależy to głównie podobno od humoru XP-ka.
Jak tylko znajdę opis (bo dziś trochę późno już) to zamieszczę na forum (powinno jutro po południu być).
BTW. Podobno w SH 4 też niema 1280 na 1024 a jest max 1024 na 768 (zmienia sie tylko wielkość menu) ciekawe czy to prawda
#4 Wysłany: 31 Maj 2007, 15:54
grając w GWX zauważyłem, że książka rozpoznania jest zakryta przez cholerny pasek z "najważniejszymi" wiadomościami - gębami oficerów, komunikatami i wskaźnikami prędkości, zanurzenia etc.
Czy jest to wina rozdzielczości czy coś innego szwankuje.... ?
#6 Wysłany: 1 Czerwiec 2007, 16:02
w GWX mam wszystko na jednej kartce, i kąty patrzenia na jednostki są za obrazkami oficerów... ale jeśli użyję owych strzałek, to widzę normalnie te sylwetki dla danego kąta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum