Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jeden z okrętów podwodnych w czasie drugiej wojny miał na swoim pokładzie zamontowane cztery moździerze. Proszę o podanie numeru bocznego tej jednostki.
[ Dodano: 31-08-2005, 11:40 ]
Brak chętnych ? Hmm mała podpowiedź - japończyk. Miał zamontowane zamiast działa 4ry specjalne moździerze - podobno w ramach oszczędności miejsca.
Imię: krzysiek
Wiek: 39 Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 77 Skąd: z otchłani
#2 Wysłany: 23 Sierpień 2009, 10:50
O moździerzach na op jeszcze nie słyszałem, ale wiem że w pod koniec II wojny kilka amerykańskich op miało na pokładach doswiadczalnie zamontowane wyrzutnie niekierowanych rakiet kalibru 5 cali. O użyciu ich przeciwko statkom nic mi nie wiadomo natomiast kilka japońskich nadbrzeżnych wiosek zostało z tego wynalazku ostrzelane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum