Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#1 Wysłany: 5 Lipiec 2007, 21:53 Co to jest za subik???????
Witam, jak widać na załączonej fotce sub-figlarz chyba pochlał i przywalił ryjem w dno wypinając dość zgrabny tyłeczek, ( ta fota jest mi szczególnie bliska, bo czasami identycznie wyglądam)
proszę napisać co to za sub????-przynajmniej kraj i typ.
Imię: Jacek Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 215 Skąd: Szczecin
#2 Wysłany: 5 Lipiec 2007, 21:58
Maniek, sądząc po tym, że jest to w górach odpowiedzi moga być dwie:
1. Morskie Oko i sub wodowany tu przez pomyłkę
2. Góra Ararat i nowoczesny model Arki Noego
Nosz w "mordę jeża" Maniek w ciąż mnie tymi swoimi fantastycznymi fotkami zaskakujesz
W ogóle jak "to" sie tam znalazło w takiej pozycji Jedyne co mi przychodzi na myśl to tak duże pływy (bo przecież z nieba nie spadło, choć cholera wie jakieś wunderwaffe)
Aj Maniek przyznaj się balowałeś do północy z chłopakami źle zaparkowałeś go i się jeszcze pytasz a tak na serio ciekawi mnie jak on tam się znalazł hmm może zrzut po pijaku ??
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#7 Wysłany: 7 Lipiec 2007, 23:10
No włąśnie tak było jak piszesz.
na 100 % jest to uboot typ IX ( 2 stery, otwory przelewowe, 2 WT, a co tam robi, nie wiem, wygląda mi to na skały w Norwegii
pozdr ,
kurcze no bo się coś uparłem i stwierdziłem że tam tylko jedna "dziura" po WT na rufie tkwi, a otwory przelewowe jak Maniek zauważył ewidentnie do IX pasowały. No cóż wtopa jak nie wiem
Imię: Konrad
#10 Wysłany: 8 Lipiec 2007, 22:50
PL_maniek napisał/a:
No włąśnie tak było jak piszesz.
na 100 % jest to uboot typ IX ( 2 stery, otwory przelewowe, 2 WT, a co tam robi, nie wiem, wygląda mi to na skały w Norwegii
pozdr ,
To jest fotomontaż.
Rufa należy do IXC/40 U - 534 eksponowanego kiedyś w Liverpoolu. Dam sobie uciąć coś więcej niż ręke
W końcu wiem, gdzie mnie angolska Police złapała po zamknięciu muzeum. Wówczas uslnie musiałem udawać, że nie rozumiem ani słowa po ichniemu
Tu macie całą resztę z tego suba
Ostatnio zmieniony przez Grom 8 Lipiec 2007, 22:55, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Konrad
#14 Wysłany: 9 Lipiec 2007, 16:51
Mam co do tego okrętu bardzo złe wieści.
W końcu herbaciarze znaleźli dla niej miejsce, ale firma, która podjęła się go przenieść będzie go ciąć na 3 części i potem spawać. Bardziej kretyńskiego pomysłu w życiu nie słyszałem. Link do artykułu w BBC
http://news.bbc.co.uk/2/h...ide/6244784.stm
Ostatnio zmieniony przez Grom 9 Lipiec 2007, 16:56, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum