Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#1 Wysłany: 8 Lipiec 2007, 22:56 zagadka- Kto to jest Jaca nie moze odpowiadać !!!
Poniższa fota przedstawia oficera ubootwaffe, Każdy z nas o nim słyszał, Pomimo, ze nie osiągnął na morzu oszałamiających sukcesów, do dziś jest najbardziej znanym oficerem z ubootów.
KTO TO JEST ???????
#7 Wysłany: 10 Lipiec 2007, 13:23
Ponieważ 95% klanowiców wykazuje się skromną wiedzą, albo jeszcze większym lenistwem,
załączam aktualna fotkę tego Ubootmana
Zasada identyczna Jaca nie może pomagać i odpowiadać
To moze byc ten gostek co ma prywatne muzeum i arhiwum o ubotwafe
Zapomniałem jego nazwiska ale było wymienione w poscie o ORP ORZEŁ na tym forum
O juz wiem to Horsta Bredow?
Ostatnio zmieniony przez granda1970 10 Lipiec 2007, 15:51, w całości zmieniany 1 raz
tak miałeś racje ja to zdjęcie z młodosci pana Horsta pierwszy raz widzę ale jak fotkę drugą zobaczyłem to skumałem kto to... a tak swoją drogą, do muzeum umieścił w większości swoje rzeczy czy odkupował od ludzi?
_________________ Korweta Flower
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 10 Lipiec 2007, 21:28, w całości zmieniany 1 raz
#15 Wysłany: 11 Lipiec 2007, 00:38
Panowie: granda1970 , Marco ( na priva) Matrose, no i Jaca 100% trafienie.
To Horst Bredov, Tak jak pisał Jaca około 98% książek o ubootach powstało w oparciu o jego materiały, miałem przyjemność oglądania je. Czy wyobrażacie sobie, ze facet posiada kopie WSZYSTKICH dzienników bojowych ubootów!!!!!, rzuciłem datę i nr uboota, a on odczytał mi wszystkie wydarzenia z danego dnia !!!!!!.
większość eksponatów w muzeum to darowizny członków u-bootwaffe, lub ich rodzin, ostatnio musiał przeznaczyć jeden z pokoi na pamiątki przekazane mu przez wdowę po Erichu ( Ali) Cremerze ( U 333) mój kolega utrzymuje z Horstem dość bliskie kontakty, zbudował dla niego do muzeum modele U-XIV, oraz U-VII D w skali 1:76, zreszta często gości u niego.
pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum