POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: PL_HUBAL
4 Grudzień 2007, 19:15
Silent Hunter IV
Autor Wiadomość
PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#1  Wysłany: 12 Lipiec 2007, 18:13   Silent Hunter IV

No to tak jak w tytule, ubisoft wydało oficjalnie poprawę z numerkiem 1.3.
Łatka jest do ściągnięcia w linku poniżej

Patch 1.3

Uwaga poprawka ma 210.2 MB :!

Pełną listę tego co programiści pozmieniali/dodali/poprawili/usunęli zamieszczę dziś wieczorem, ewentualnie jutro z ranka.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 12 Lipiec 2007, 18:16, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Marco 

Kraj:
poland

#2  Wysłany: 12 Lipiec 2007, 18:31   

Najistotniejsze zmiany:

ZMIANY W GRZE:

1. Zmieniono działanie wszystkich czujników, dostosowując je do warunków rzeczywistych.
2. Celność wszystkich strzelców zwiększa się wraz z upływem czasu.
3. Małe jednostki o niewielkim znaczeniu nie pojawiają się na mapie. Nie są również wykrywane przez czujniki.
4. Radar i hydrofon nie będą wykrywały jednostek, które nie spełniają określonych warunków (sampany, łodzie wiosłowe itd.).
5. Nowe rozkazy dla gracza są prezentowane w postaci komunikatów radiowych.

NOWE ELEMENTY:

1. Poprawiono interfejsy i funkcjonalność radaru i sonaru. Przyciski można aktywować kliknięciem myszy. Czujniki można skierować w wybranym kierunku za pomocą rolki myszy. Ponadto można teraz bezpośrednio kliknąć wskaźnik kursu, osiągając ten sam efekt, co za pomocą ekranu PPI.
2. Pozycja zestrzelonych pilotów sprzymierzonych będzie oznaczana czerwonym dymem.
3. Poprawiono panel rozkazów.
4. Dodano pancerniki klasy Colorado.
5. Gracz może zażądać informacji o przybliżonej prędkości celu, ale musi podać co najmniej dwa pomiary kursu i odległości od celu. Proszę pamiętać, że informacja o przybliżonej prędkości celu musi zostać wysłana do KT.
6. W przypadku funkcji danych identyfikacyjnych zapamiętywana jest ostatnio otworzona strona. Domyślnie wybierane są informacje o jednostkach japońskich.

POPRAWKI:

1. Poprawiono błąd powodujący nieścisłości w wyznaczaniu zasięgu w przypadku używania imperialnego systemu miar.
2. Poprawiono nieprawidłową orientację dźwięków odtwarzanych wewnątrz okrętu podwodnego.
3. Radar wykrywa teraz cele znajdujące się na północy, południu i w innych kierunkach, zgodnie z historyczną funkcjonalnością.
5. Poprawiono kilka błędów związanych z dowódcą grupy AI.
6. Poprawiono ograniczenia pola rażenia broni niektórych jednostek.
7. Skorygowano moc silników niektórych okrętów. W tym celu skorzystano z poszukiwań dokonanych przez Nematode!
8. Rozwiązano problemy z odgłosami silników.
9. Poprawiono błędy interfejsu.
10. Poprawiono animację spadochronów.
11. Torpedy wystrzelone przez gracza są teraz widoczne na mapie, nawet po przekroczeniu międzynarodowej linii zmiany daty.
12. Poprawiono wyświetlanie wszystkich menu dla ustawień szerokoekranowych.
13. Powiększenie uzyskiwane przy pomocy peryskopu dostosowano do uwarunkowań historycznych.
14. Akumulatory okrętu podwodnego nie są ładowane, jeśli brakuje paliwa. :!
15. Poprawiono wymiary wszystkich okrętów, co jednocześnie wyeliminowało błędy związane z celowaniem. Proszę pamiętać, że torpedy nadal mogą być wystrzelone zbyt głęboko (odpowiada to realiom historycznym).
16. Niszczyciele klasy Clemson nie są już obsadzane przez marynarzy japońskich. :!
17. Okręty kontrolowane przez AI będą wykrywały zniszczenie pobliskiej jednostki nawet wtedy, gdy jednostka atakująca nie będzie widoczna.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 12 Lipiec 2007, 18:35, w całości zmieniany 2 razy  

granda1970 
Bootsmann

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 12 Lipiec 2007, 18:36   

A kiedy dodatek do dodatku :cenzura:
Ostatnio zmieniony przez granda1970 12 Lipiec 2007, 18:40, w całości zmieniany 2 razy  

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#4  Wysłany: 12 Lipiec 2007, 18:37   

http://www.polishseamen-f...opic.php?t=2668
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

PL_Marco 

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 12 Lipiec 2007, 18:38   

:8) Jak widzę te dwa punktu oznaczone " :! " to aż mi się śmiać chce że takiego babola wydali. Dobrze że w to narazie nie grywam
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 12 Lipiec 2007, 18:39, w całości zmieniany 1 raz  

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#6  Wysłany: 12 Lipiec 2007, 19:32   

Pierwsze co zauważyłem, to zepsuta kariera... Oczywiście... I znów pół patrolu do kosza...

No to ruszam... Jest kontakt na hydro... Merrch... Sam siadsłem na hydro... OBRACA SIĘ I DZIAŁA!!

Potem zobaczyłem zmieniony zegarek... Tamten był lepszy.

Znalazłem cel... treningowy, bo to sojuszniczy Liberty... No to mierzymy dystans, kąt, stoper... Za mało danych? minuta później... Jeszcze raz dystans, kąt, stoper i... Zobaczcie sami zdjęcie :D

Przy okazji książka w końcu zapamiętuje ustawienia :D Już nie trzeba skakać po raz kolejny do właściwego mercha...

W sumie ten sposób pomiaru prędkosci mi się podoba... Zajmuje więcej niż w SH3, dzięki czemu nie zastosuje się go z DD na ogonie :D

W końcu gra zaczyna być warta wydawanych na nią pieniędzy!

1.JPG
Plik ściągnięto 45 raz(y) 119.57 KB

http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

PL_HELLBOY 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Marcin

#7  Wysłany: 12 Lipiec 2007, 19:43   

Krótko mówiąc idzie ku dobremu :)

Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Michał

#8  Wysłany: 13 Lipiec 2007, 13:54   

tak panowie chwalą, to już ściągam dodatek i ponownie instaluje SH4 :) Mam nadzieje, że torpedki się nie zacinają...

scott 

Kraj:
poland

#9  Wysłany: 16 Lipiec 2007, 12:07   

/ciach/

no coż gram w z tym patchem od nowa i jak narazie jest lepiej (szczgólnie podob mi się że już nie dostajemy setek komunikatów o kontaktach) narazie pierwsza misja kampani i konwoju nie znalazłem więc ciężko coś o eskorcie napisać (jak dla mnie to największy babol alebo jeden z tych większych) ale już dwa merchy spotkałem (trochę te sensory zaczułe - wszystkie samoloty narazie wykrywam bez problemów zero zaskoczenia) i teraz reczne sterowanie/ustawianie torped lepsze - chodź przyznam że mam nadal problem z określeniem prędkości celu a ten automatyczny jakieś dziwne oczyty czasem daje (może pomożesz plizzz)
ale kończąc moja frustracaja po wolutku mija ale zobaczymy jak pogram trochę więcej :)

Odpowiedz do tematu