Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jak wiece zostałem misjonarzem. Początki są jednak trudne i potrzebuję pomocy chociaż pierwsza misja jest już gotowa i to w trzech odsłonach! Chodzi mianowicie o to, że zrobiłem misję, której akcja rozgrywa się na Morzu Śródziemnym. W kampani i misjach stworzonych przez innych woda jest lazurowa - u mnie "atlantycka". Oczywiście mógłbym zapytać o to autorów tych misji na "pw" ale chodzi mi tez o to, żeby ktoś kto robi misje dowiedział się ot tak, przy okazji o takiej możliwości i wykorzystywał to! Więc: jak ustawić kolor wody w tworzonej przez siebie misji!? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi!
1.JPG
Plik ściągnięto 26 raz(y) 67.33 KB
2.JPG
Plik ściągnięto 15 raz(y) 88.53 KB
_________________ My też mieliśmy swojego wilczka! ORP WILK
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 30 Maj 2005 Posty: 82 Skąd: ...z zaskoczenia
#3 Wysłany: 27 Lipiec 2007, 09:40
Są trzy typy wody w SHIII atlantyk, morze śródziemne i arktyka.
To nie tylko zresztą woda ale jednocześnie niebo i słońce.
Poza efektem wizualnym i ładnymi aurami nie ma to jednak wpływu na zachowanie eskorty czy jakiejkolwiek innej jednostki. Jednak warto to w misjach stosować bo w końcu choć trochę powinno się odczuć, że nie wszystkie morza świata to atlantyk
dlatego OP teraz są czarne bo nie odbijają promieni
sOnar [Usunięty] Kommodore
#9 Wysłany: 11 Sierpień 2007, 03:11
Powiem Wam że jest inny sposób. Jest po prostu edytor kolorów morza do Moczymordy III.
Trzeba jednak pamiętać o nie naruszaniu szarych pól - chyba że chcecie zaciemnić wodę. Im jaśniejszy szary - tym woda bardziej mętna co daje super efekty obniżając widoczność w wodzie nawet do zera. Z ustawień polecam wszędzie 3F. Pozdrawiam
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 30 Maj 2005 Posty: 82 Skąd: ...z zaskoczenia
#10 Wysłany: 12 Sierpień 2007, 10:13
Wiem, że taki edytor istnieje ale to już ingerencja w pliki a w multi lepiej żeby wszyscy posiadali te same pliki. To co podałem wyżej to wykorzystanie tego co jest już w grze, bez ingerencji w nią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum