Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Wraz z Topp'em postanowiliśmy zrobić mały filmik oparty na grze Silent Hunter III. Scenariusz zakłada podróż U-Boota VIIB (wersja z koszyczkiem z tyłu) do USA. Obecnie szukamy chętnych, którzy pomogą w tworzeniu tego dzieła. Zamieszczam mały zwiastun i osoby, jakich potrzebujemy:
-aktorów (czyli osoby, co gdy ja bedę na spektatorze zrobią konkretną rzecz, np. wysuną peryskop, odpalą torpedę, itd)
-scenarzystów (czyli osoby co pomogą nam ze scenariouszem)
-Osoby od muzyki (czyloi ktoś co ma masę soundtracków i pomoże nam w wyborze)
Więc, jak masz odrobinę czasu, zachęcamy do współpracy. W skrócie opiszę, jak wyglada nagrywanie.
W moim domowym studio (zdjęcie w załączniku) nagrywam to co widze na ekranie. Więc aktor po prostu musi poiczekać na sygnał reżysera (mnie) i zrobić to, co napisano w scaneriuszu (na przykład odpalić torpedę, zanurzyć okręt >, itd.).
Chętnych prosze o kontakt na gg: 8239866.
Ważne info dla scenarzystów:
Po zebraniu ekipy zostanie ustalone miejsce spotkania i czas.
Finek pomysl jest wspanialy i to co juz jest zrobione jest super łacznie z muzyka.
Chetnie pomoge w miare mozliwosci oczywiscie jako aktor mam w swoim kompie troche MP 3 moze, ktoras sie przyda.
No tak za niedługo klan PS zamiast fanów SH i DC stanie się wytwórnią filmową. Jak widać róznolegle tworzą się 2 filmy. Dobrze przynajmniej, że nieco inna tematyka. U mnie na blacie leży produkcja z SH4.
Postanowiłem podejść do tego nieco rozleglej więc pewnie troszkę to potrwa - dobrze, że gierka jest świeża i nie będzie zabytkiem gdy film doczeka się ostatniego kadru.
Główne założenia są takie :
- najprawdopodobniej film, z przyczyn technicznych, będzie miał format 16:9 (panorama)
- będzie to kronika pewnego konkretnego patrolu/misji
- cała historia będzie opowiadana przez kapitana suba wykonującego to zadanie
- rozgrywająca się akcja będzie opowiedziana z jego narracją
- film będzie trwał do 10minut i będzie utrzymany w konwencji filmu fabularnego, a nie szybkiego trailera czy relkamówki
PS.: produkcja jest energo i czasochłonna. SH4 ma spore wymagania sprzętowe, a konwencja, w jakiej urzymany będzie film wymaga zarówno momentów dłużyzn jak i wartkiej akcji. Dla przykładu podam, że np.: samo wypłynięcie z portu trwa ok. 1:38min i składa się z 20 ujęć
Do filmu wybrałem misję "Ranny niedźwiedź", w której poluje się na uszkodzony loniskowiec Japców. Narazie wszystko jest pięknie tylko nie mogę go znaleźć. Poza tym otrzymałem ostry strzał od samolotów więc pewnie będzie trzeba reanimować kapitana i popłynąć patrol jeszcze raz
Próbka początku do pobrania stąd (20,4 MB) Plik jest mało skompresowany bo narazie szkoda czasu na bawienie się w to.
Komentarze i opinie mile widziane.
Ostatnio zmieniony przez PL_Intruder 23 Maj 2007, 17:07, w całości zmieniany 1 raz
Co? Myśleliście może, że nasz U-Boot zatonał i już nigdy nie dowiecie się, co się z nim działo dalej? Pomyłka! U-Boot żyje i właśnie zaczyna się rozkręcać! Ten mały merch to była tylko przystawka. Teraz zaczyna się prawdziwa walka...
Odydwa filmy sa fajne, dobrze zrobione.
Zdaje sobie sprawe, ze to ciezka i czasochlonna praca, ale gdybyscie mogli to zmontujcie jakis atak na merchy.
Powodzenia
Torpedowanie torpedowaniem. A U-83 gdzieś zniknął. Ale czujny kapitan U-47 wypatrzył go i już w sobotę przystępują do ataku w Wilczym Stadzie
I tutaj mam prośbę. Potrzebuję 2-3 odważnych kapitanów U-Bootów, którzy podejmą wyzwanie (dla rozluźnienia atmosfery dodam, że konwój będzie neutralny ) zaatakowania na powierzchni konwoju pod czujnym okiem wielkiego brata.
Wymagania:
ok 2h czasu wieczorem
Sh3 1.4 + GWX 1.03
Wskazane trafienie z 500m choć jednej jednostki (nie musi wypalić, tym zajmą się osoby od efektów specjalnych) Strzelanie salwą zalecane.
Zalecane Vento do kontaktu
Wskazany ktoś do zamknięcia kanału, aby uniknąć takich sytuacji:
http://rapidshare.com/fil...scena1.rar.html
Scena w końcu trafiłą do filmu, ale wymagała przeróbki audio
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum