Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Sława! Interesuje się między innymi historią marynarki wojennej zaś symulatory morskie to moja mała pasja. Na stronę trafiłem przypadkiem szukając informacji o SH2 i DC. Bez wahania po zapoznaniu z stroną postanowiłem dołączyć do klanu. Mam nadzieje, że czeka mnie tu niezapomniana morska przygoda i interesująca rywalizacja multiplayerowa. Sława wilkom morskim!
Dzięki wszystkim za miłe przywitanie. Aktualnie preferuje SH2vsDC gdyż w swoim blaszaku nie mam DVD by zainstalować coś z górnej pułki, ale mam nadzieje że póki co to wystarczy. Mogę grywać codziennie ale zazwyczaj głównie wieczorami gdyż w dzień pracuje. Jak tylko skończę szychtę to zaraz się zamelduje Mikrofon mam i praktycznie zawsze używam w więc niema problemu.
Wogóle muszę przyznać, że jestem strasznie pozytywnie zaskoczony że istnieją ludzie, którzy grają w morską klasykę i do tej pory się dziwie z skąd wy się wzięliście?.. Myślałem, że jestem jedyny na świecie hehe, dobrze dopłynąć do właściwego portu
Ktoś pływać musi... Właściwie jesteśmy chyba jedynym w Polsce klanem (przynajmniej dużym) co grywa w Sh2vsDC (a batalie, to dopiero są rozgrywki <czyli na (prawie) samym DC, gdzie gracz steruje nie niszczycielem, a pancernikami, krążownikami, itd>, szkoda, że udaje się je zorganizować bardzo rzadko.). Co do wieczorów to super, bo właśnie głownie wieczorami grywamy.
Sława/Slava - to nasze rodzime słowiańskie pozdrowienie! Nie wiedziałem czy was to zainteresuje ale moje morskie pasje wywodzą się poniekąd od historii wczesnośredniowiecznej słowian i wikingów. Niegdyś takie słowa jak sława i honor była najistotniejszymi cnotami ludów zamieszkujących dawną europę.
Co prawda wiele pięknych lat spędziłem w bractwie rycerskim starając się kultywować i rozwijać te tradycje, które wciąż zostały we mnie. Moim upragnionym marzeniem jest przepłynąć bałtyk starym drakkarem.
Nasza historia opowiada o wielkich najazdach ludów skandynawskich. Nie zasłynęli by w chwale gdyby nie zbudowali drakkary którymi jako pierwsi zdominowali oceany i wpłynęli wprost do ameryki północnej. To moja inspiracja i natchnienie
Ostatnio zmieniony przez PL_Hagal 6 Wrzesień 2007, 00:15, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#9 Wysłany: 6 Wrzesień 2007, 08:05
SłAWA!!!- OK, to było 1000 lat temu, i niewielu o tym wie, ale bliżej- 67 lat temu jako swoje pozdrowienie stosowała pewna grupa Słowian na Kresach, i niestety wielu żyjących "innych Słowian"to znacznie lepiej pamięta i jeszcze bardzo długo będzie pamiętać, dlatego zwróciłem na to uwagę. Ale koniec z tym tematem, ponieważ powstaje OFF topic.!!!!
Co do wycieczki Dakkarem- pomysł przedni, musiał byś pojechać do Skandynawii, tam, bawią się w to, a u nas w Trójmieście poszukaj właściciela "Łodzi Wojciechowej" - jest to replika łodzi klepkowej- wschodnio- słowiańskiej która czasami pływa po Zalewie Wiślanym i okolicach.
pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum