POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Sława
Autor Wiadomość
PL_Hagal 
Oberbootsmann

Kraj:
norway

Imię: Mariusz

#1  Wysłany: 5 Wrzesień 2007, 17:41   Sława

Sława! Interesuje się między innymi historią marynarki wojennej zaś symulatory morskie to moja mała pasja. Na stronę trafiłem przypadkiem szukając informacji o SH2 i DC. Bez wahania po zapoznaniu z stroną postanowiłem dołączyć do klanu. Mam nadzieje, że czeka mnie tu niezapomniana morska przygoda i interesująca rywalizacja multiplayerowa. Sława wilkom morskim! :)

PL_FOSTER 
Bootsmann

Kraj:
poland

#2  Wysłany: 5 Wrzesień 2007, 18:26   

Witamy Witamy w kamaszki zapraszamy :8)

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#3  Wysłany: 5 Wrzesień 2007, 18:37   

Witamy! Zapraszamy na wspólne patrole (sh2vsDC, Sh3, Sh4 i nie tylko) oraz dysputy na tematy historyczne.

Do zobaczenia na morzu.
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

PL_Teo 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Teodor, Mateusz

#4  Wysłany: 5 Wrzesień 2007, 19:42   

Witam, i zapraszam do gry.

PL_Hagal 
Oberbootsmann

Kraj:
norway

#5  Wysłany: 5 Wrzesień 2007, 20:17   

Dzięki wszystkim za miłe przywitanie. Aktualnie preferuje SH2vsDC gdyż w swoim blaszaku nie mam DVD by zainstalować coś z górnej pułki, ale mam nadzieje że póki co to wystarczy. Mogę grywać codziennie ale zazwyczaj głównie wieczorami gdyż w dzień pracuje. Jak tylko skończę szychtę to zaraz się zamelduje :D Mikrofon mam i praktycznie zawsze używam w więc niema problemu.
Wogóle muszę przyznać, że jestem strasznie pozytywnie zaskoczony że istnieją ludzie, którzy grają w morską klasykę i do tej pory się dziwie z skąd wy się wzięliście?.. Myślałem, że jestem jedyny na świecie hehe, dobrze dopłynąć do właściwego portu :)

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#6  Wysłany: 5 Wrzesień 2007, 20:23   

Ktoś pływać musi... Właściwie jesteśmy chyba jedynym w Polsce klanem (przynajmniej dużym) co grywa w Sh2vsDC (a batalie, to dopiero są rozgrywki <czyli na (prawie) samym DC, gdzie gracz steruje nie niszczycielem, a pancernikami, krążownikami, itd>, szkoda, że udaje się je zorganizować bardzo rzadko.). Co do wieczorów to super, bo właśnie głownie wieczorami grywamy.
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

PL_maniek 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Maniut

#7  Wysłany: 5 Wrzesień 2007, 22:34   Re: Sława

Hagal napisał/a:
Sława!
to pozdrowienie Ukraińskie rodem z UPA ??? ałe nechaj bude, jak hoczesz z namy pochraty, to pohrajemo!!!!!
witaj na pokładzie( to po polsku)

www.modelarstwopodwodne.hekko.pl/

PL_Hagal 
Oberbootsmann

Kraj:
norway

#8  Wysłany: 6 Wrzesień 2007, 00:12   

Sława/Slava - to nasze rodzime słowiańskie pozdrowienie! Nie wiedziałem czy was to zainteresuje ale moje morskie pasje wywodzą się poniekąd od historii wczesnośredniowiecznej słowian i wikingów. Niegdyś takie słowa jak sława i honor była najistotniejszymi cnotami ludów zamieszkujących dawną europę.
Co prawda wiele pięknych lat spędziłem w bractwie rycerskim starając się kultywować i rozwijać te tradycje, które wciąż zostały we mnie. Moim upragnionym marzeniem jest przepłynąć bałtyk starym drakkarem.

Nasza historia opowiada o wielkich najazdach ludów skandynawskich. Nie zasłynęli by w chwale gdyby nie zbudowali drakkary którymi jako pierwsi zdominowali oceany i wpłynęli wprost do ameryki północnej. To moja inspiracja i natchnienie :)
Ostatnio zmieniony przez PL_Hagal 6 Wrzesień 2007, 00:15, w całości zmieniany 2 razy  

PL_maniek 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Maniut

#9  Wysłany: 6 Wrzesień 2007, 08:05   

SłAWA!!!- OK, to było 1000 lat temu, i niewielu o tym wie, ale bliżej- 67 lat temu jako swoje pozdrowienie stosowała pewna grupa Słowian na Kresach, i niestety wielu żyjących "innych Słowian"to znacznie lepiej pamięta i jeszcze bardzo długo będzie pamiętać, dlatego zwróciłem na to uwagę. Ale koniec z tym tematem, ponieważ powstaje OFF topic.!!!!
Co do wycieczki Dakkarem- pomysł przedni, musiał byś pojechać do Skandynawii, tam, bawią się w to, a u nas w Trójmieście poszukaj właściciela "Łodzi Wojciechowej" - jest to replika łodzi klepkowej- wschodnio- słowiańskiej która czasami pływa po Zalewie Wiślanym i okolicach.
pozdr

www.modelarstwopodwodne.hekko.pl/

Odpowiedz do tematu