Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Demony i blyskawice"
U-BOOTY: VIIB (1939) CZAS MISJI: 2 godz
03/07/1940 g. 1:30
POGODA: silne zachmurzenie, wiatr slaby
Pierscien wokol Wielkiej Brytanii zaciska sie niczym petla na szyi. U-booty wybieraja teren swoich lowow z coraz to wieksza bezczelnoscia, atakujac flote handlowa coraz blizej jej portow macierzystych. Admiralicja brytyjska calkowicie nie przygotowana do takiego sposobu walki nie dysponuje dostateczna liczba niszczycieli mogaca zapewnic bezpieczenstwo swoim okretom. Bristol i Liverpool sa portami, z ktorych wyplywa najwieksza liczba statkow a eskorty jest ciagle za malo...
ZADANIE: na trasie do portow Liverpool i Bristol kursuje ogromna ilosc statkow z zaopatrzeniem - atakujcie wszelkie wrogie handlowce. Czesto pojawiaja sie tez tam wieksze okrety wojenne. Musicie takze uwazac na jednostki panstw neutralnych. Pamietajcie iz za zatopienie jednostki neutralnej grozi rozstrzelanie... Powodzenia.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mission by SD_whiskey111
Ruszyliśmy... Ciemno... Wszyscy narzekają... Słucham... Merchy na 000... No to powierzchnia i przepustnica do oporu... Po 15 minutach na 90 zobaczyłem race... Co jest? Zanurzenie... Tam tez są merchy... Kurcze... Nie wiedziałem w którym kierunku płynąć... Skręciłem... I to była dobra decyzja... Wyszedłem na flankę konwoju... Zatopiłem C3 (z 4000m ) i oglądałem śmierć Mańka. Potyem zaatakowałem 2 małe tankowce... Pudło i niewypał (grrr....) Znalazłem się za konwojem. Po okolicy kraza DD... Zatopiłem małego tankowca i udało sie.... DD oddaliły sie (najwyraźniej uznały, że jestem gdzieś indziej) i udało mi sie zaatakowac jeszcze małego mercha... Potem jednak nadpłynął 1 DD. Wypingował mnie i taranem pokazał, że nie mam czego szukać płyciej niż 15 metrów... Uciekłem na 90 i tam przeczekałem ostatnie 15 minut... A szkoda, bo miałem 1 torpede i jeszcze jeden merch się nawijał...
PL_CMDR Blue R - SURV
2 merchy (7903+2403)
1 tanker (4248)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum